Alles wordt anders deze feestdagen, maar ga nou niet met joggingbroek op de bank zitten in deze decembermaand, kies juist voor glitters, glans en pailletten! Ze verhullen wat verhuld moet worden en laten de mooie delen glanzen en schitteren.

Juist op druilerige en sombere dagen is het dragen van pailletten een prima optie, alleen al omdat je er zelf vrolijker van wordt. Pailletten kun je echt met alles combineren, van spijkerbroek tot maxi-dress. Wil je juist meer opvallen, combineer dan de pailletten met elkaar. Dit seizoen zie je veel donkere items met pailletten, denk aan zwart, donkergroen, donkerpaars et cetera. Dit maakt deze look wat eleganter.

Ik combineer hier een pailletten top met een pailletten broek, de verschillende groottes van de pailletten maken de look wat speelser. En ik geef je  5 redenen om vaker pailletten te dragen:

1 Pailletten maken je jonger!

Glitters weerspiegelen op de huid zodat je gezicht of je lichaam een warme en mooie uitstraling krijgt. Als je ouder wordt, trekt de kleur namelijk wat uit je gezicht en de glitters brengen dit weer terug, door de weerkaatsing van het licht op de pailletten. Alsof je je eigen zonnetje creëert, zeg maar. Voor een optimaal effect is het slim om te kijken of je een koele of warme huidtint hebt. Heb je een zweem van blauw bij de aderen dan heb je vaak een koele ondertoon, en past zilver het beste bij je. Is de huid bij de aderen iets meer geel/groenig dan heb je meestal een warme ondertoon in je teint en maakt goud je jaren jonger. Het beste effect krijg je door een top met pailletten te dragen, zodat de ‘golden glow’ direct op je gezicht weerspiegelt. Welke leeftijd je ook hebt, een top met  pailletten maakt dus altijd jonger.

2 Pailletten juist voor overdag!

Als je je glittertrui alleen op Eerste Kerstdag aantrekt, is dat zonde van die trui. Draag dus glitters en pailletten vooral ook overdag, je zult zien hoe leuk iedereen erop reageert. Doseer de glitters voor overdag wel. Kies voor één item en combineer dit met zachte en contrasterende kledingstukken, bijvoorbeeld een glittertop met een kasjmier vest en een spijkerbroek.

3 Pailletten en kleur!

Ga je voor kleurrijke glitters, pas dan op dat het niet ordinair wordt. Combineer bijvoorbeeld een rode paillettenjurk met een lang colbert of lang vest zodat het wat elegantie en gelaagdheid krijgt. Combineer in dezelfde kleuren, een zilveren pailletten rok is bijvoorbeeld eleganter met een grijze dan met een knalrode trui. Of kies voor alleen blauwtinten, op deze manier krijgt de paillet alle aandacht en hou je de rest van je look basic. Laagjes zijn sowieso een goed idee met kleurrijke pailletten. Als je je dan toch niet op je gemak voelt, dan kan een extra laagje net iets meer verhullen.

4 Pailletten in de details!

Vind je een outfit met pailletten te veel van het goede, kies dan voor pailletten in de accessoires. Een tas met pailletten maakt je outfit direct feestelijk of kies voor glitterlaarzen bij een klassieke broek.

5 Pailletten en shapewear

Voor alle feestkleding geldt, investeer in shape wear. Je kunt beter duurdere shape wear kopen en een goedkope jurk dan andersom. Het is echt een ‘no go’ om je onderbroekranden (Visible Panty Line ofwel VPL) te zien in een glitterjurk.

Tip!

Ooit keren de feestjes weer terug, en dan ben je blij dat je al wat feestelijke glimmers in de kast hebt hangen. Met de feestdagen heb je veel meer keuze in feestkleding en zijn ook de prijzen veel gevarieerder en betaalbaarder. Dus heb je een feestje volgend jaar en ben je toe aan een nieuw pailletten-item, sla dan nu je slag. Halverwege het jaar is dit allemaal veel duurder en heb je ook veel minder keuze.

1 jumpsuit H&M € 39,95

2 Zilverkleurige midi rok Boss via De Bijenkorf € 179,95

3 Donkerpaarse jurk met draperie Zara € 49,95

4 Broek &Otherstories € 65

5 Donkergroene blazer Allsaints € 175

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (60) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising