Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Dit zijn mijn 5 favoriete statement items voor het najaar!

Moderedacteur Anita blikt alvast naar het nieuwe seizoen en tipt haar must-haves.Al denk ik nog steeds dat de zomer gaat komen, de nieuwe najaarscollecties hangen alweer in de winkel. Wie weet gaan we in het najaar wel terug naar het ‘oude’ normaal. De top 5 die ik heb samengesteld, zijn mijn per...

Anita Willemars

Moderedacteur Anita blikt alvast naar het nieuwe seizoen en tipt haar must-haves.

Al denk ik nog steeds dat de zomer gaat komen, de nieuwe najaarscollecties hangen alweer in de winkel. Wie weet gaan we in het najaar wel terug naar het ‘oude’ normaal. De top 5 die ik heb samengesteld, zijn mijn persoonlijke favorieten. Prettig om te dragen en ideaal te combineren met de kledingstukken uit je eigen kast.

Goed voor het milieu en voor je portemonnee is om eerst na te denken wat je al hebt, voordat je je laat verleiden tot de aanschaf van het zoveelste zwarte jurkje. Kies voor een paar ‘statement’ pieces, die combineren perfect met basics en klassiekers uit je eigen kast en je hebt zo toch een nieuwe look.

1 Breisels

Een overblijfsel uit de lockdown, comfortabele kleding zoals joggingpakken en gebreide items. Dit seizoen zie je veel gebreide jurken. Hartstikke leuk, maar je moet óf een prachtig lichaam hebben óf een heel goed korset, of er een groot vest overheen dragen. Ik kies liever voor de spencer. Die kan ik nu al dragen en in de winter staat ‘ie perfect over een blouse en onder een colbert. Nog leuker is natuurlijk om de spencer zelf te breien.

Gebreide spencer &OtherStories € 69

2 Back to the future

In de jaren ’60 stond de eerste man op de maan en vanaf dat moment zijn metallic stoffen in de mode verschenen. Dit najaar zie je weer metallic stoffen...

... al zijn die nu veel comfortabeler als die Paco Rabanne in 1966 gebruikte. 

Je ziet veel zilver en goudkleurige items. Wil je een beetje over de top, denk dan aan Dynasty of Back to the Future, van die jaren tachtig fenomenen met brede schoudervullingen en brede ceinturen.

Ik vind het een geweldige trend omdat ik dol ben op alles wat schittert, weerspiegelt en opvalt. Daarom vind ik deze zilverkleurige jurk perfect. Hij heeft iets klassieks (het model) en iets hips (de stof) en daardoor is ‘ie prettig draagbaar.

Metallic kleurige jurk Caroline Biss € 225

3 Prints

Het wordt het seizoen van de prints, en dan het liefste psychedelische en ondefinieerbare motieven.

Mick Jagger (hier met Marianne Faithful) droeg dit soort prints al in de jaren 70. De trend is begonnen onder jonge tiktokkers, maar de grote modehuizen hebben 'm direct overgenomen.

Aankomend seizoen zie je ze overal hangen, die vrolijke print-items. Ik ben er dol op, het maakt je outfit direct vrolijker en grappiger. Je kunt de prints eindeloos met elkaar combineren. Hoe gekker, hoe beter.

Wil je, net als ik, iets meer rust in je look, combineer dan een vrolijke schilderprint blouse met een jeans.

Tie dye zijden shirt Zara € 79,95

4 Lila en paars

Lila wordt gezien als de grote populaire winterkleur. Ik vind het een prachtige tint en het combineert mooi met beige en camel, maar het staat lang niet iedereen. Mijn voorkeur heeft een wat fellere kleur, van fuchsia tot vele tinten paars.

In de nieuwe trends zie ik veel ’80 kleuren en wat dat gevoel nog benadrukt zijn de brede schouders. Of je nu wel of niet aan de schoudervullingen gaat, je kunt ook kiezen voor een pofmouw, of een aangeknipte mouw. Vandaar mijn nieuwe favoriete jurk. Alsof ‘ie zo uit de jaren ’80 komt!

Felgekleurde jurk met brede schouders Essentiel Antwerp € 300

5 Handmade

Met al dat thuiszitten is er een nieuwe ‘handmade’ trend ontstaan. Of het nu broderie, kant, of gehaakte stoffen zijn, juist de mix van technieken maakt de trend nieuw.

Grappig genoeg is het niet de bedoeling dat dit een romantische trend wordt. Het neigt eerder een beetje naar de ’70 en ’80. Toen was het nog heel gewoon om je kleding te ‘personaliseren’. Heb je de tijd probeer dan zeker zelf iets te maken, het werkt ontspannend en rustgevend. En een gehaakt vierkantje of bloemetje op je jeans is zo gemaakt.

Gehaakte details op een broek Acne Studio € 300

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in