Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Dit zijn de 6 grote sneakertrends voor 2021!

Nu ook de avondklok ingaat, blijft er niet veel meer over dan een wandeling overdag. Het leek wel of ontwerpers daar al rekening mee hielden, want de sneaker blijft onverminderd populair. Of je nu kiest voor een designer sneaker of een gewone leuke gymp, je kunt iets van je gading vinden, want sn...

Anita Willemars

Nu ook de avondklok ingaat, blijft er niet veel meer over dan een wandeling overdag. Het leek wel of ontwerpers daar al rekening mee hielden, want de sneaker blijft onverminderd populair. Of je nu kiest voor een designer sneaker of een gewone leuke gymp, je kunt iets van je gading vinden, want sneakers zijn hipper dan ooit. Snak je, net als ik, af en toe naar een hakje, weet dan dat er ook sneakers zijn met dikke (ophogende) zolen, zodat je toch wat langer (en slanker!) lijkt.

Dit zijn de grote sneakertrends voor 2021

Het is natuurlijk wel de ideale schoen nu we toch bijna allemaal thuis zijn. Op de foto draag ik sneakers waarin de nieuwste zomerkleuren en een dierenprint verwerkt zijn. The Hoff € 119

1 De kleurrijke sneaker

Al je favoriete kleuren gecombineerd in 1 sneaker. Alle modellen zijn mogelijk, of je nu van grote grove of juist verfijnde sneakers houdt.

Dit is echt mijn trend, want ik ben dol op kleur. Draag deze sneakers bij een kleurrijke combinatie of juist bij een witte of zwarte look, zodat het accent op je sneaker komt te liggen.

Geïnspireerd op de klassieke sneakers uit de jaren ‘70 Adidas € 150

2 De hoge sneaker

Nieuw dit seizoen is de terugkeer van de hoge sneaker. Dit model draag je vooral bij rokken en jurken en staat wat minder flatteus onder broeken.

De hoge sneakers heb je in allerlei vormen, de klassieke All Stars zijn weer erg populair. Er is ook keuze uit nieuwe varianten met kant of logo’s.

Hoge sneaker met kant Chloë € 450

3 De retro sneaker

De klassieke sneaker is weer helemaal trendy. Denk dan met name aan de gympen uit de jaren zeventig en tachtig.

Je weet wel, de tijd dat we sneakers nog gebruikten om mee te sporten ? Dus denk aan de tennisschoenen en hardloopschoenen uit die tijd.

Geïnspireerd op de tennisschoenen van Gucci uit 1977 Gucci € 650

4 Plateauzolen

Deze sneaker draag je eigenlijk op de momenten dat je anders een gewone schoen zou dragen. Ze passen overal bij, zowel onder een pak, als een jurk als een jeans.

Het fijne is dat de plateauzool nauwelijks opvalt en de vering van de sneaker geweldig is.

Grijze canvas sneaker met een zool van 4 cm Superga € 69

5 Designerlook

Op de catwalk zijn sneakers voorlopig niet weg te denken en alle designers hebben hun eigen modellen. Ook zijn er vele samenwerkingen tussen sportmerken en designers.

Ga je voor een echte designer sneaker, hou dit seizoen de kleuren dan simpel, denk aan wit, nude en lichtbeige. Of nog leuker, juist een combinatie van deze kleuren.

Balenciaga via De Bijenkorf € 750

6 De ‘lockdown’ sneaker

De trend komt uit Amerika, waar ineens iedereen met ‘echte’ gymschoenen over straat loopt. Alsof je net uit je 'private gym' ben gestapt.

Het leukste staan ze onder jeans of een joggingbroek.

 Hardloopschoenen Asics € 180

7 De alles-in-één sneaker!

De trends gemixt in één schoen kan natuurlijk ook!

Retro, kleurrijk én een sneaker om op te sporten Adidas € 150