Voor de één is de tas een statussymbool, voor de ander is het niets meer dan een zak met een hengsel om spullen in op te bergen. Voor mij is een tas voornamelijk een fashion item dat je outfit kan maken of breken. Vandaar dat ik je graag de laatste tassentrends met je deel.

De tijd dat je tas in de stijl van je schoenen moet zijn ligt gelukkig ver achter ons, maar ik geef je wel een paar algemene ’tassen’ richtlijnen.

Investeer in een mooie leren klassieke (designer) schoudertas. Zo’n tas gaat jaren mee en een goedkope jurk wordt direct sophisticated met een goede tas erbij.

Elke gelegenheid vraagt zijn eigen soort tas. Dit hoeven zeker geen dure tassen te zijn, maar een laptoptas, een boodschappentas, een sporttas en een avondtas zijn wel handig om te hebben. Heb je na je werk nog een afspraak, neem dan beide tassen mee. Je kunt dan je werktas bij de receptie afgeven en dan heb je alleen je avondtas bij je.

Een goede klassieke tas hoeft niet te matchen bij je kleding. Dus een bruine tas kan bij een zwarte jurk en vice versa. Kies je tas dus op de gelegenheid.

Hou je tas zo leeg mogelijk. Ik weet het, ongemerkt vult de tas zich vanzelf met de gekste dingen. Probeer je tas elke week ‘te legen’. Een zware tas is slecht voor je schouders en armen en het staat ook armoedig.

Zet je tas (duur of goedkoop) niet op de grond, in duurdere restaurants krijg je een aparte stoel voor je tas, of een tassenhanger, hou je tas desnoods op schoot. Een vloer is vies en het is zonde van je tas.

Dit zijn de 5 grote tassentrends voor deze zomer!

De tas die ik draag is een superhandige leren tas, die bij veel gelegenheden past. Er kan niet zoveel in, maar daardoor is ook niet te zwaar. Coccinelle € 240

1 De klassieker

Altijd handig om een mooie leren schoudertas te hebben in beige, bruin of zwart. De klassieke vorm van een schoudertas gaat al zeker vijftig jaar mee, en blijft tijdloos mooi.

Zwarte leren tas met witte stiksels Wandler via Net a Porter € 675

2 De reuze clutch

Trend is op dit moment om de tas weer in de hand te dragen of dat je de tas tussen arm en bovenlijf klemt. Een grote clutch is dan de ideale vorm.

Clutch van kalfsleer Balenciaga via De Bijenkorf € 760

3 De micro tas

Hoe kleiner je tas hoe minder erin kan. Je telefoon, pinpas en je huissleutel, meer heb je niet nodig. Deze tas is 23x18x4 en kun je dus gewoon in je hand houden.

Stoffen tas met satijnglans Zara € 19,95

4 Seventies

Een variant op de klassieke schoudertas is deze zachte suède tas. Dit model was populair in de jaren zeventig en net als de kleding is de seventies style nu weer trend.

Gele suede tas Fabienne Chapot via shuz.nl € 139,97

5 De eye catcher

Als je graag basics draagt dan kun je ervoor kiezen om alle aandacht naar je tas te laten gaan. Een tas in een felle kleur bijvoorbeeld, of een gedessineerde tas.

Wit leren tas met geborduurde bloemen Coach via De Bijenkorf € 450

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (60) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising