Het was te verwachten, na de groter-dan-groot sneakertrend, komt nu de ‘klassieker’ weer terug in het modebeeld. Je hebt de absolute sneaker ‘lovers’ die elk seizoen in de rij voor de winkel staan voor de allernieuwste modellen (vaak een samenwerking van een sneakerfabrikant met een bekende designer), maar die betalen regelmatig meer dan duizend euro voor een paar sneakers.

Voor iedereen die, zoals ik, gewoon een prettige gymschoen wil die comfortabel zit en goed combineert met je kleding, zijn dit de nieuwste trends op sneakergebied. Het is namelijk wel de ideale schoen nu we toch allemaal thuis zijn. Op de foto draag ik retro sneakers van Fred de la Bretoniere. 

1 De Retro sneaker

De klassieke sneaker is weer helemaal trendy. Denk dan met name aan de gympen uit de jaren 70 en 80. Je weet wel, de tijd dat we sneakers nog gebruikten om mee te sporten 🙃. Dus de tennisschoenen van Reebok uit die tijd, maar ook de witte All Stars en de ‘klassieke’ suède Puma sneakers zijn weer helemaal hot. Fred de la Bretoniere heeft om zijn 50-jarig bestaan te vieren de sneaker uit 1970 zelfs opnieuw uitgebracht, zowel in wit als goudkleurig leer.

Laag sneaker model retro Fred de la Bretoniere € 199

2 Plateauzolen

De grote grove sneakers die vorig jaar nog mode waren, hadden als groot voordeel dat de schoenen ook een dikke zool hadden, waardoor de schoen extra vering had, lekker liep en je net wat langer leek. Nu is er de plateau-sneaker. Het zijn vaak klassieke sneakers, maar dan met een duidelijk zichtbare plateauzool.

Witte sneakers met een geribbelde plateauzool Zara € 29,95

3 Regenboog kleuren

De trend van grote en opvallende sneakers blijft nog wel even, ze lopen natuurlijk erg lekker. Nieuw is nu dat er zoveel mogelijk verschillende kleuren in één sneaker verwerkt worden.

Nike Air Max 270 React via OtherStories € 169

4 Designerlook

Ook op de catwalk zijn sneakers niet meer weg te denken en designers hebben vaak hun eigen sneaker-collecties. Ook zijn er veel samenwerkingen met sportmerken en designers, zoals bijvoorbeeld binnenkort de samenwerking met Nike en Dior. Heb je geen zin in keuzestress, kies dan voor Alexander McQueen of Balenciaga.

Oversized sneaker van kalfsleer Alexander McQueen via De Bijenkorf € 395

Reacties (1)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising