Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Dit zijn de 10 leukste midi- en maxi-jurken voor als je 45+ bent!

Ze zijn niet weg te slaan in het modebeeld, de midi- en maxi-jurken. Dacht ik een paar jaar geleden nog dat de maxi dress een fashionitem van 1 à 2 seizoenen zou zijn, nu zie ik dat de maxi-dress hard op weg is om een klassieker te worden.Logisch want hij staat iedereen mooi, hij zit lekker, je k...

Anita Willemars

Ze zijn niet weg te slaan in het modebeeld, de midi- en maxi-jurken. Dacht ik een paar jaar geleden nog dat de maxi dress een fashionitem van 1 à 2 seizoenen zou zijn, nu zie ik dat de maxi-dress hard op weg is om een klassieker te worden.

Logisch want hij staat iedereen mooi, hij zit lekker, je kunt ‘m goed combineren en hij past bij elke trend. Niet gek dus dat ik inmiddels meerdere lange jurken heb. Kies je favoriete maxi-dress en mix & match hem in elke gewenste trend.

De jurk die ik hier draag (heel 'Pretty Woman' bij de polowedstrijd, maar dan met een sexy split) is een lange doorknoopjurk met stippen van Elements of Freedom € 189

Nineties

De negentiger jaren maken in de modewereld een ware comeback en staan voor sensuele en geraffineerde eenvoud. Lange rechte lijnen in klassieke kleuren. Een sluike witte of zwarte maxi-dress zonder opsmuk en met split past dus perfect bij deze trend. Vind je een jurk met dunne schouderbandjes niet fijn, draag er dan een strak wit T-shirt onder. Heb je al een maxi-dress in de kast, combineer die dan met simpele en klassieke accessoires. Denk aan een smalle zwarte riem in de taille, klassieke goudkleurige oorbellen en beige sandalen.

1 Reinders € 119,99

2 Jacquemus € 670

Handwerk

Zowel kanten stoffen, als broderie en haaksels en breisels zijn ‘on trend’ dit seizoen. Het is een eerbetoon aan handwerk en er zijn vaak zulke mooie details te ontdekken aan traditioneel handwerk. Je kunt een maxi dress ook combineren met een gehaakt vestje of met een ‘losse’ kanten kraag. Een zelf gehaakte of geknoopte tas maakt deze trend helemaal af.

3 Samsoe & Samsoe € 179

4 Caroline Biss € 250

Colour blocking

De trend colourblocking staat voor ‘statement’ kleuren. Kleuren die ongeveer even sterk aanwezig zijn in een outfit. Dat betekent niet dat de kleuren ook dezelfde oppervlakte moeten hebben. Het gaat er meer om dat de kleuren dezelfde kracht hebben. Bijvoorbeeld, feloranje, knalrood en fuchsia. Een vrolijke gekleurde maxi-dress past goed in deze trend. Maar je kunt ook een donkere maxi-dress combineren met bijvoorbeeld een groen vest, gele schoenen en een blauwe tas. Drie felle kleuren geven het beste resultaat bij deze trend.

5 &OtherStories € 79

6 Matteau € 405

Nostalgie

Als je oude films ziet dan zie je de maxi-dress regelmatig voorbijkomen. Misschien heette die 100 jaar geleden nog niet zo, maar de details zijn ongeveer hetzelfde. Denk aan pofmouwen, aan strakke lijfjes en aan wijde strokenrokken. Met een vestje met pofmouwen en een brede ceintuur heb je look direct te pakken. Een rieten tasje maakt het helemaal af.

7 Zara € 49,95

8 Ted Baker € 269

Luxe loungewear

Kledingstukken die populair zijn geworden tijdens de lockdown zijn de ‘lougewear’ items. Denk aan tracksuits, joggingbroeken etc.  Een maxi-dress van jersey of tricot is perfect bij deze trend, het zit heerlijk en je hoeft niet na te denken wat je aantrekt in de ochtend. Heb je al een favoriete maxi-dress, combineer die dan met sneakers en eventueel een hoodie.

9 H&M T-shirt jurk € 29,95

10 Extreme Cashmere € 600

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in