Niets lastiger dan het inpakken van de vakantiekoffer. Vorige week was ik in Engeland, Oost-Yorkshire om precies te zijn, om de plekken te bezoeken waar kunstenaar David Hockney zijn schilderijen heeft gemaakt. En wat was ik blij dat ik deze vijf items bij me had!

1 David Hockney en mijn wandelschoenen

De expositie in het van Gogh Museum over David Hockney vond ik zo mooi dat ik meteen zin kreeg om naar dit deel in Engeland te gaan en alle plekken te bezoeken waar hij met zijn schildersezel heeft gezeten heeft. Eigenlijk zou ik net als Hockney elk seizoen terug moeten komen. Een paar goede wandelschoenen is dan onmisbaar.

2 Oost-Yorkshire wat ben je mooi!

Dit is het minder bekende en minder toeristische gedeelte van Yorkshire, onbegrijpelijk, want wat is het hier mooi. De glooiende landschappen en vriendelijke dorpjes vragen om eindeloze wandel- en fietsroutes. Het weer is er in de zomer goed. Een korte broek is daarom handig voor wandelingen.

3 Kastelen, kerken & pubs 

In Oost-Yorkshire is behoorlijk wat te bezichtigen. Sledmere House vond ik prachtig om te zien. Dit goed onderhouden kasteel is in oude stijl ingericht en wist je dat de man die na de Tweede Wereldoorlog, medeverantwoordelijk was voor de herverdeling van Noord-Afrika hier heeft gewoond? Ook de Beverley Minster (elfde eeuw) is een absolute aanrader, wat een reusachtige kerk is dit! Naast al dit moois, ben ik ook dol op alle plaatselijke pubs en grappige koffietentjes. Als ik huizen of kerken bezichtig, draag ik meestal een losse lange broek, lekker luchtig en toch netjes en gekleed.

4 Beverley 

Een stadje midden in Oost-Yorkshire met leuke hotels, prachtige kerken en superleuke pubs en restaurants. Ik sliep in de Beverley Arms, een mooi, echt Engels ingericht hotel dat net helemaal is opgeknapt. Je een beetje kleden in de stijl van het land vind ik leuk en met een Engelse ruit is dat natuurlijk een makkie. Voor de avonden nam ik dus een nette jurk mee.

5 Hull

Hull was ooit een beetje sleets en vervallen havenstadje, maar is de laatste tien jaar aan een enorme comeback bezig. Er zijn veel leuke winkeltjes, er is een nieuwe trendy wijk bij de haven en je vindt er eindeloos veel pubs, koffietentjes en jonge ontwerpers. De musea zijn gratis toegankelijk en ik vond het Streetlife Museum of Transport erg leuk. Daar kun je bijvoorbeeld ervaren hoe het is om te schommelen in een 18e-eeuwse koets. In Hull was ik blij met mijn opvouwbare regenjas, het blijft tenslotte Engeland. 

Hoe kom je er?

Een absolute aanrader is trouwens om een keer met de boot van Rotterdam naar Hull te gaan. Je bent er in een dag (of nacht). In Rotterdam ben ik in de avond ingestapt, lekker gegeten op de boot, heerlijk geslapen en de volgende morgen was ik op mijn bestemming. Hull is een superleuk stadje en het zou zonde zijn om er alleen maar langs te rijden.

Voor meer informatie

Visithullandeastyorkshire

PO Ferries

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising