Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Dit is mijn checklist voordat ik iets koop in de sale!

Het woord sale doet wat met de mens, in ieder geval met mij. Ook al heb ik genoeg kleren en weet ik dat te veel kopen het domste is wat je kunt doen, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Toch ben ik elke keer weer nieuwsgierig welke items in de uitverkoop zijn. Want tja, die prachtige k...

Anita Willemars

Het woord sale doet wat met de mens, in ieder geval met mij. Ook al heb ik genoeg kleren en weet ik dat te veel kopen het domste is wat je kunt doen, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Toch ben ik elke keer weer nieuwsgierig welke items in de uitverkoop zijn. Want tja, die prachtige kasjmier trui voor een prikje, die wil ik toch niet laten lopen...

Vandaar dat ik een korte checklist gemaakt heb, om wel het allerleukste item te scoren en mezelf tegelijk te behoeden voor allerhande miskopen - doe er je voordeel mee.

1 Investeer in klassiekers!

Een beige kasjmier trui, een zijden witte blouse of een klassieke wollen broek, bijvoorbeeld. Als je investeert in basiskledingstukken van goede kwaliteit, dan draag je de items veel langer en de uitstraling is rijker en eleganter. Dit is een ideaal moment om je ‘basics’ uit te breiden. Kies voor klassieke kleuren, zoals wit, beige, grijs, blauw en zwart.

Beige wollen jasje Max Mara via Bijenkorf van € 569 naar € 398

2 Denk vooruit!

De grote trends aankomende zomer zijn: klassieke mannenpakken met brede schouders, stippen in allerlei formaten, stadse safari en gekleurd leer. Het kledingstuk wat je echt superveel zag op ‘runway’ was de short! Dus als je slim bent, dan hou je deze trends in je achterhoofd als je gaat shoppen.

Short met iets langere pijpen, Zara van € 29,95 naar € 15,99

3 Love Affair!

Als je al tijden verliefd bent op een bepaald kledingstuk, of op een favoriete ontwerper, en het ligt allemaal net boven je budget, dan is de uitverkoop natuurlijk het moment om te checken of dit item in prijs verlaagd is. Let op, je moet er wel echt verliefd op zijn en echt zeker weten dat je het gaat dragen.

Gestreepte jurk van mijn favoriete ontwerper! JW Anderson van € 690 naar € 346

4 Summer Party!

Heb je aankomend jaar een groot feest, een trouwerij, een 50-jarig huwelijksfeest of een Midzomernachtfeest van het werk? Weet dat nu alle feestkleding in de sale is. De keuze is op dit moment veel groter dan in de zomer. Dit is dus hét moment om de party-looks voor het hele jaar in te slaan.

Rok met grote pailletten H&M van € 59,99 naar € 34,99

5 Bags and Shoes!

Ze kunnen je outfit maken en breken, bezuinig dus niet op een mooie tas of een elegante pump. Ook voor deze accessoires zou ik gaan voor kwaliteit. Een mooie leren tas gaat jaren mee. 

Suède tas met leren details Ted Baker via de Bijenkorf van € 205 naar € 143

Zit je favoriete item er niet bij dit seizoen, koop dan niets, voor je het weet zijn we een half jaar verder en is er weer een nieuwe sale. Dus bij twijfel niet kopen.

Veel shoppingplezier!