Mode is ondoorgrondelijk, maar gelukkig weet Nouveau's mode-coördinator er alles van. Bijvoorbeeld wat er komend voorjaar en zomer 2022 trend wordt. En dat die stukken nu al verkrijgbaar zijn, in de sale nog wel. Sla je slag!

Hoe saai en grijs het weer ook is, ooit wordt het voorjaar en met de lente in zicht krijg je vanzelf zin in vrolijke zomerkleren. Ook al zijn alle kledingwinkels tot in ieder geval 14 januari 2022 gesloten, online shoppen, kijken en vergelijken kan natuurlijk altijd.

Ik geef je alvast de nieuwste kledingitems voor aankomende zomer; als je slim bent, kijk je nu vast bij de sale of er iets bijzit!

Het woord sale doet wat met de mens, in ieder geval met mij. Ook al heb ik genoeg kleren en weet ik dat te veel kopen het domste is wat je kunt doen, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Toch ben ik elke keer weer nieuwsgierig wat er in de uitverkoop is.  

Vaak genoeg zijn dat stukken die in het volgende seizoen hartstikke in de mode zijn. Vandaar dat ik een korte checklist met de laatste voorjaarstrends gemaakt heb. Hoe langer je wacht, hoe hoger de kortingen, hoe meer kans dat het artikel uitverkocht is. Zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd 😉

1 Het witte power pak

Een pak klinkt misschien als een klassieker, aankomend voorjaar wordt het witte powerpak hot! Denk Kamala Harris in haar witte power suit.

Het nieuwe witte pak heeft schoudervullingen (denk jaren ’80) en een slank gesneden taille. Ben je jong, dan draag je onder dit pak alleen een korte top en laat je dus een stukje buik zien. Ben je, net als ik, 50+, draag er dan een felgekleurde (strakke) top onder. Dit witte pak kan zowel met hakken als platte schoenen

Wit pak in wolblend Reiss jasje van € 360 naar € 280

2 De zonnekleuren

Denk je aan de zomer, dan denk je aan de kleuren van de zon, van zachtgeel tot diep warm oranje. Dit zijn direct dé nieuwe zomerkleuren! Vooral oranje was veel te zien op de catwalk. Voor de durfals onder ons: combineer oranje met roze en rood.

Oranje jurk met kant Self-Portrait van € 450 naar € 225

Oranje slingback schoenen Zara van € 50,90 naar € 39,99

3 De plooirok

Het is echt een blijvertje in de mode, die plissérok. Ook in de S/S 2022 collecties is de plooirok weer regelmatig gesignaleerd op de catwalk. Zowel de effen als de gedessineerde versie is trend. De enige voorwaarde is de lengte, de nieuwe plooirok is vrij lang en valt tot halverwege de kuit.

Gedessineerde plooirok van € 34,99 naar € 19,99

4 Grote tassen

Na de minuscule tasjes van vorig jaar mag de tas nu weer groot, groter grootst zijn. Je draagt 'm casual over de schouder of losjes onder de arm. Dus ook al is de nieuwe tas groot, stop er niet te veel spullen in, anders heb je einde van de dag een lamme arm of schouder.

Zwarte tas Staud Studio van € 280 naar € 140

5 Very Peri

Dé kleur voor 2022 is volgens kleurspecialist Pantone Very Peri. Het is de warmste kleur blauw die in het kleurenpalet zit. Denk vooral aan blauwe bosbessen of gewoon aan mooi warm paars. Het is de kleur van hoop en inspiratie.

Paarse wikkeljurk Zara van € 49,90 naar € 25,90

6 Denk vooruit!

Volgend jaar wordt het weer kerst, dus koop in de sale nu alvast je kerstoutfit voor volgend jaar. Bijkomend voordeel, mocht je nog een feestje in de zomer hebben, dan hangt je nieuwe feestjurk al voor je klaar.

Roze kerstjurk &Other Stories van € 129 naar € 84

Zit je favoriete item er niet bij dit seizoen, koop dan niets, voor je het weet zijn we een half jaar verder en is er weer een nieuwe sale. Dus bij twijfel niet kopen. Al blijft gewoon kijken en verder zappen langs alle online winkels ook een erg leuk tijdverblijf.

Veel plezier met shoppen!

 

 

 

 

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (60) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising