Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'De romantische witte blouse wordt een echte zomerhit!'

Vermoedelijk hang er bij iedereen wel eentje in de kast: een witte blouse, al eeuwenlang een alleskunner in de mode. Deze zomer zie je vooral romantische witte blouses. Nouveau's modecoördinator Anita legt uit hoe je die een beetje sassy styled als je 45+ bent en deelt haar tien favorieten voor d...

Anita Willemars

Vermoedelijk hang er bij iedereen wel eentje in de kast: een witte blouse, al eeuwenlang een alleskunner in de mode. Deze zomer zie je vooral romantische witte blouses. Nouveau's modecoördinator Anita legt uit hoe je die een beetje sassy styled als je 45+ bent en deelt haar tien favorieten voor dit seizoen!

Als er één kledingstuk is dat je een echte klassieker kunt noemen, dan is dat wel de witte blouse. Er zijn eindeloos veel variaties op.

Dit seizoen is de witte blouse oversized en heeft ‘ie een vleugje romantiek in de vorm van pofmouwen à la Lauren Bacall, ruches, kant en strikken.

The Eighties

Denk aan de jaren ’80 met Adam Ant en de leden van Duran Duran die de wijde witte blouse met ruches combineerden met een stoere leren broek. Een romantische blouse hoeft dus helemaal niet romantisch gestyled te worden. En eigenlijk is het precies deze look die nu weer hartstikke on trend is!

Styling ideeën voor de witte blouse

1 Stoer

Doe als Duran Duran of als Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, combineer de romantische blouse met een stoere leren broek of een versleten en gebleekte jeans. Combineer eventueel met een paar grote oorbellen, om het effect van de jaren ‘80 te versterken.

2 Als een jasje

De witte wijde blouse kun je ook loshangend jasje gebruiken, zo lijkt het een casual blazer. Ook handig voor op het strand om even snel over je bikini of badpak te dragen.

3 Klassiek

Dit is misschien wat al te romantisch? Kies liever voor een bescheiden exemplaar met alleen een ruche of strik bij de hals, dan past ‘ie perfect onder een colbert of pak. Of combineer de blouse met een beige bandplooibroek.

4 Retro

In de 19de eeuw droegen vrouwen al witte blouses, in die tijd gecombineerd met een enkellange donkere rok. Een beetje de stijl zoals wie die kennen van Downton Abbey.

De romantische blouse van dit seizoen leent zich er uitstekend voor. Een hooggesloten blouse met broderie en kant gecombineerd op een zwarte lange rok is dus helemaal hip.

5 Glamour

Juist de romantische blouse gemaakt van dunne stoffen, versierd met kant, broderie en ruches past perfect bij glitters, veren en andere feestelijke stoffen.

Door het wit van de blouse, gaat alle aandacht naar de feestelijke details. Een paar hakken eronder en klaar is kees.

T-shirt versus blouse

Als je jong bent kunt je nog wel wegkomen met een wit T-shirt. Ben je net als ik 50+ dan staat een witte blouse net wat verfijnder.

Wit maakt jong

Een witte blouse biedt een soort instant clean filter. Door het wit van de blouse lijkt je huid helderder en zo creëer je direct een frisse en schone look. De kleur wit staat voor puur en reinheid.

Deze romantische blouse van Tramontana gecombineerd met een beige bandplooibroek is een voorbeeld van klassieke styling.

En hier draag ik hier een witte blouse van &Otherstories uit de samenwerking met de Zuid-Koreaanse ontwerper Minju Kim.

Dit zijn mijn 10 favoriete romantische blouses.

1 Off white zijden blouse met ruches aan de kraag en wijde mouwen &Otherstories € 149

2 Katoenen wikkelblouse Michael Kors € 195

3 Blouse van stretchzijde, Claudia Sträter € 179,95

4 Romantische blouse met biologisch katoen en kant BA&SH € 170

5 Gehaakte broderie Anglaise blouse van katoen en zijde mix kant, Isabel Marant € 720

6 Vegan leren blouse met gesmokte taille Fifth House € 165

Zó style je 'm 

7 Wijde blouse met glans van gerecyled polyester H&M € 19,95

En zo style je 'm.

8 Broderie Anglaise blouse met V-hals en ruches Tramontana € 69,95

9 Blouse met driekwart pofmouwen en een ruche bij de hals Samsoe Samsoe € 99

10 Witte blouse met opengewerkte borduursels Zara € 59,95

En zó style je 'm. 

Foto's (c) Getty Images en de genoemde labels.