De witte blouse is zo’n dankbaar basisstuk dat de meeste mensen die in de kast zullen hebben. Maar wist je dat ook zo'n allrounder mee verandert met de mode?

De witte blouse is het kledingstuk dat het makkelijkste te combineren is. Of je 'm nu draagt met een jeans of een glitterrok, je weet altijd dat je goed zit. Ook deze klassieker krijgt echter af en toe een update en aankomend seizoen wordt ie hartstikke romantisch.

The Eighties Are Back!

Denk aan Duran Duran en je hebt de perfecte witte blouse in gedachten, oversized en met veel ruches. De revival van de Eighties zie je overal terug, dus ook hier. Of je nu kiest voor kant, borduursels, ruches, wikkelen, veren of een combinatie ervan, als je witte blouse maar één van deze voorwaarden voldoet, dan is het dé blouse voor 2020. Wie weet heb je nog wel zo'n exemplaar in de kast?

Welke blouse past bij mij?

Heb je, net als ik, een grote boezem, kies dan voor ruches bij de hals of bij aan de onderkant van de mouwen. Ruches op schouders en decolleté laten je namelijk nog voller lijken. Heb je kleine borsten of smalle schouders, dan zijn ruches op de schouders en pofmouwen perfect. Wil je een buikje verdoezelen, kies dan voor wat langere tuniekachtige blouses. Borduursels en kant passen bij elk figuur.

De rode BH truc

Een witte blouse schijnt vaak een beetje door. Wil je dat niemand je beha ziet, kies dan voor een rode beha in plaats van een huidkleurige: de kleur rood is onzichtbaar onder wit.

Dit zijn mijn 5 favoriete witte blouses

Op de foto draag ik een witte blouse met borduursels en ruches van Fabienne Chapot € 119,95

1 Witte blouse met ruches op de schouders voor breder effect Ulla Johnson € 287

2 Blouse met kantmotief Maje € 195

3 Blouse met pofmouwen en opengewerkte borduursels Zara € 39,95

4 Blouse met ruches in de hals en bij de schouders &Otherstories € 79

5 Oversized blouse met veertjes aan de mouwen Valentino € 980

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising