Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Anita geeft 5 manieren om je ‘party items’ heel het jaar te dragen (en niet alleen met kerst)

Heerlijk, die feestdagen die er aankomen. Hét moment om al je glans en glitters uit de kast te trekken. Dit is echt het jaar van de pailletten. Mijn seizoen, want ik ben dol op alles wat schittert, of het nu een glanstop of een pailletten rok is.Door de weerspiegeling van de glansstof op paillett...

Anita Willemars

Heerlijk, die feestdagen die er aankomen. Hét moment om al je glans en glitters uit de kast te trekken. Dit is echt het jaar van de pailletten. Mijn seizoen, want ik ben dol op alles wat schittert, of het nu een glanstop of een pailletten rok is.

Door de weerspiegeling van de glansstof op pailletten, lijkt het net of alles wat helderder wordt. 

Denk niet dat je de feestkleren maar 1x per jaar kunt dragen, juist aankomend seizoen, mag je de glans en glitters gewoon doordragen. Zonde om een party item maar voor 1x aan te schaffen!

Daarom koop je nú je glitter-items

Tip 1: Een lichte pailletten top maakt jonger, dit komt omdat de pailletten weerspiegelen op je gezicht. Het is een soort extra highlighter.

Tip 2: Denk nu alvast na over alle feesten die er in 2019 aankomen. Nu heb je de feestelijke kleding in overvloed en in alle prijsklassen. Halverwege het jaar heb je veel minder keuze en ben je aangewezen op de echte feestcollecties, die vele malen duurder zijn.

Zo draag je je feestkleding het hele jaar:

1. Pailletten jasje

Feestelijk: Combineer het jasje met een zwarte broek en een halsketting (eventueel een zwart shirt met diep decolleté eronder).

Casual: Het jasje gecombineerd met een wit T-shirt en een jeans is gegarandeerd een succes op elke feestje het hele jaar door.

Ted Baker € 365

2. Pailletten top

Feestelijk: Combineer de pailletten top met een pailletten rok of paillettenbroek, zo maak je je ultieme kerstpak en kun je de kledingstukken ook nog afzonderlijk dragen. Wil je zo slank mogelijk voor de dag komen? Kies dan de kledingstukken in dezelfde kleur.

Casual: De pailletten top gecombineerd met een wollen vest en een broek geeft net een extra glansje aan de dag.

H&M 19,95

3. Goudkleurige jacquard broek

Feestelijk: een simpele zwarte of goudkleurige top staat prachtig bij de broek, meer is niet nodig.

Casual: combineer de broek met een wollen trui en grote sneakers.

&OtherStories € 89

4. Zilverkleurige jurk

Feestelijk: Een pump en een clutch meer heb je niet nodig, de jurk vangt al het licht en alle aandacht.

Casual: Een grof gebreid wollen vest, het liefste in dezelfde lengte als de jurk met een dikke maillot en stoere laarzen.

Zara € 79,95

5. Pailletten kokerrok

Feestelijk: Combineer de rok met een glanzende zwarte of metaalkleurige blouse.

Casual: Combineer met een zwarte coltrui.

Phase Eight € 99

Op dit moment ben ik helemaal verslingerd aan mijn gouden broek van &OtherStories.

Hier zie je de casual versie met een fijne warme trui. Perfect voor het weer en het geeft toch wat extra glans.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in