Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Anita blogt: 5 jassentrends waar je vrolijk van wordt als 40-plusser!

Stel je bent toe aan een nieuwe winterjas, lees dan eerst deze trends, want zelden zijn de jassen trends zo duidelijk als dit seizoen. Nog leuker is dat deze trends uitstekend geschikt zijn als je wat ouder bent. Van fluwelen bomberjack (maakt jong) tot klassiek roze double breasted jas. Eerlijk ...

Anita Willemars

Stel je bent toe aan een nieuwe winterjas, lees dan eerst deze trends, want zelden zijn de jassen trends zo duidelijk als dit seizoen. Nog leuker is dat deze trends uitstekend geschikt zijn als je wat ouder bent. Van fluwelen bomberjack (maakt jong) tot klassiek roze double breasted jas. Eerlijk gezegd, vind ik alle trends even leuk, dus het wordt nog best moeilijk kiezen.

Tip 1: Het voordeel van meer dan één winterjas is dat je af en toe van jas kan wisselen en dat je de jassen kunt matchen bij je ‘dagelijkse outfit’.

Tip 2: Een mooie jas blijft jaren in de mode, ik heb mijn nieuwe jas bij een outlet gekocht, dat scheelt behoorlijk in prijs, en dan kun je investeren in kwaliteit.

5x Winterjassen in de trend van de winter van 2018

1. Ruiten

De grote trend dit seizoen, klassieke ruiten. Denk klassieke herenjas, dus de hij valt ruim en tot de knie. Heeft kraag en revers en één rij knopen. Zo’n jas vraagt wel om een dikke shawl zodat je hals ook warm blijft.

Groen geruite tweedjas in wolblend

&Other Stories € 199,-

2. Nepbont

Van teddybeer tot langharig nepbont, alle nepbontjassen in alle kleuren zijn populair. Persoonlijk vind ik de korte krulhaar jassen, oftewel de ‘teddybeer’ jassen het leukste, maar de jassen met langharig bont zijn wat meer glamourous.

Off-white korte nepbont jas: 

Zara € 89,95

3. Double brested

De klassieke winterjas in wijd en double breasted. Of je nu voor een trenchcoat of voor een wollen exemplaar gaat, de jas is wijd en de mouwinzet is ook wijd. Een ceintuur is echt nodig om een taille te creëren, anders maakt deze jas je zo rond als een tonnetje.

Beige winterjas met twee rijen knopen in kasjmiermix: 

H&M € 198,-

4. Gewatteerd ski-jack

De ski-jacks zijn dit jaar fel van kleur, geel is dé modekleur, maar roze, donkerrood of licht felblauw zijn ook trend. Wil je opvallen? Ga dan voor een zilverkleurig ski-jack. Alle jassen kort en getailleerd of juist kort en wijd.

Knalgeel kort ski-jack: 

Claudia Sträter € 239,95

5. Roze is dé kleur van het seizoen

Naast het klassieke beige is dit een seizoen van kleur. Van roze tot burgundy, alle tinten rood zijn actueel. Of je nu voor een lange winterjas of een fluwelen bomberjack gaat, de kleur is het belangrijkst.

Double breasted alpaca jas

Max Mara € 1.920,-

En dit is mijn eigen favoriet van het moment! Hij is van Tommy Hilfer x Gigi.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in