Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

7 supersnelle tips voor de mooiste 50+ vakantiebenen

Het weerbericht belooft zinderende temperaturen, veel mensen hebben al vakantie, wat is er dan fijner dan verzorgde benen onder een korte rok of broek? Nouveau's modecoördinator Anita heeft gouden tips voor de mooiste benen op elke leeftijd!Als je ouder wordt krijg je meer rimpels en wordt je hui...

Anita Willemars

Het weerbericht belooft zinderende temperaturen, veel mensen hebben al vakantie, wat is er dan fijner dan verzorgde benen onder een korte rok of broek? Nouveau's modecoördinator Anita heeft gouden tips voor de mooiste benen op elke leeftijd!

Als je ouder wordt krijg je meer rimpels en wordt je huid losser, een volkomen natuurlijk verschijnsel wat geen enkele invloed zou moeten hebben op de kwestie of je items wel of niet kunt dragen.

Laatst werd mij verwonderd gevraagd: 'Anita, waarom draag je nog een korte broek?' Ik was zo verbaasd dat ik van schrik er geen antwoord op had. Ik draag in de zomer regelmatig korte broeken, heerlijk! Het zit lekker en zo worden mijn benen vanzelf nog een beetje ‘sunkissed’ bruin. Geef mij één goede reden om dat niet meer te doen?

Denk als Mick Jagger

Trek vooral aan waar je zelf zin in hebt en laat je door niemand wat wijs maken. Het idee dat als je ouder wordt je geen korte broeken of blote armen meer zou kunnen hebben, is absolute lariekoek. Daarnaast is het mijns inziens juist goed om aan jongere mensen te laten zien hoe je lichaam en je huid verandert.

Zij krijgen er ten slotte ook mee te maken. Dus draag vooral de rok of broek waar je zin in hebt en denk anders even aan Mick Jagger, die zich nooit aan kledingvoorschriften gehouden heeft.

De beste versie van jezelf

Twijfel je over je eigen benen, dan kan een beetje verzorging wonderen doen. Ik geef je aantal snelle tips zodat je de Beste Benen Versie van jezelf wordt.

1 Scrubben voor glanzende benen

Hoe ouder je bent, hoe droger de huid van je benen wordt. Regelmatig scrubben (1 a 2 x per week) zal ze goed zal doen. Gebruik een milde scrub zodat alle dode huidcellen en schilfers verdwijnen. Je benen voelen daarna zachter aan en het daglicht zal mooier reflecteren op je (gladdere) en zachtere benen.

2 Ontharen voor gladde benen

Door het scrubben zijn de haartjes al wat rechter gaan staan, zodat het ontharen makkelijker gaat. Er zijn vele manieren, ikzelf scheer om de dag m’n onderbenen onder de douche, maar kies vooral de manier die je het prettigst vindt. Er zijn vele manieren van harsen tot epileren en crèmes om mee te ontharen. Steeds populairder wordt het om je benen te laten laseren. Dit kost wel wat tijd (en geld…) maar dan heb je er geen omkijken meer naar.

Mocht je, net als ik, scheren, dan is het 't best om dit direct na het scrubben te doen, de haartjes staan dan wat meer rechtop. Gebruik lauwwarm water, scheer tegen de haargroeirichting in en vervang regelmatig de mesjes.

3 Hydrateren

Na het scrubben en ontharen is het belangrijk je benen te hydrateren, zodat ze soepel, zacht en glad blijven. Er zijn tegenwoordig veel goede bodycrèmes om eens te proberen. Ik ben op dit moment fan van Smoothing Spot Exfoliant, die maakt mijn benen gladder. Maar je kunt ook kiezen voor anti-cellulite of contour versterkende crémes.

4 Bruin zonder zon

Heb je vrij witte benen, zoals ik, en wil je toch liever een tintje, dan is bruin zonder zon een absolute aanrader. Het is trouwens ook gezonder om zelfbruiner te gebruiken dan om uren in de zon te gaan liggen.

Je hebt selftanners in vele vormen, van bodylotion met een kleurtje zodat je benen langzaam bruiner worden tot '1 hour express legs' waarbij je benen supersnel kleuren. Ik gebruik tegenwoordig meestal een mousse die ik met een handschoen aanbreng. Je benen worden dan egaal bruin.

Vrees niet dat je nog oranje benen krijgt van een zelfbruiner, die tijd ligt echt ver achter ons.

5 Bindweefselmassage

Als je ouder wordt, krijgt de huid van je benen meestal te maken met minder elasticiteit en meer putjes. 'Wen er maar aan', zou ik willen zeggen. Wil je toch tegengas geven, ga dan voor een bindweefselmassagekuur. Zo'n massage leidt tot een betere doorbloeding, een steviger huid en vermindering van cellulite. Meer informatie vind je hier.

6 Bescherm jezelf met een zonnefilter

Als je de natuur een beetje geholpen hebt met een mooie bruine glans, wil dat niet zeggen dat je benen beschermd zijn tegen de zon. Dus vergeet niet om een beschermingsfactor aan te brengen. Juist de zon zorgt namelijk voor een versnelde veroudering en pigmentvlekken op de huid.

7 Investeer in een vleugje glamour 

Met shimmering bodylotion waarin minuscule glinsterdeeltjes zitten, krijg je direct een zonnige en subtiele glans op je benen.

Ik gebruik deze shimmering crèmes het hele jaar. Door de weerkaatsing van het licht lijken je benen glanzender en bruiner. Ik gebruik deze ook voor mijn armen en decolleté.

Dit zijn mijn favoriete producten van dit moment:

1 Precies en duurzaam scheermesje met 5 mesjes Flamingo € 11

2 Voor een gladdere en goed gehydrateerde huid Paula’s Choice 2% BHA Body smoothing exfoliant € 33

3 Voor steviger huid op de benen Clarins Body fit € 87

4 Foam zelfbruiner Bondi Sands € 21,50

5 Bruin zonder zon, Bronzing Mousse Tanrevel € 37,50

6 Goed beschermen Vichy Ideal Soleil Zonnebrand Water SPF 30 € 21,50

7 Voor na het zonnen Hawaiian Tropic silk aftersun € 16,40

8 Voor een feestje Shimmering Oil Golden Tan Maximizer Lancaster € 35

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in