Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'50+ en een diep decolleté, ja of nee?'

Er komt een dag dat je, net als Nouveau's mode- en lifestyle coördinator Anita, in de spiegel kijkt en het je opeens opvalt dat je decolleté er anders uitziet. What to do? Ze weet raad! Als je ouder wordt verandert je lichaam en het is dus logisch dat je decolleté met je mee verandert. Een van mi...

Anita Willemars

Er komt een dag dat je, net als Nouveau's mode- en lifestyle coördinator Anita, in de spiegel kijkt en het je opeens opvalt dat je decolleté er anders uitziet. What to do? Ze weet raad!   

Als je ouder wordt verandert je lichaam en het is dus logisch dat je decolleté met je mee verandert. Een van mijn favoriete outfits is een powersuit met een top met een diep decolleté eronder en dat draag ik ook regelmatig.

Maar laatst twijfelde ik ineens. Kan dat eigenlijk nog wel, een diep decolleté?  Oftewel suggereren dat je er onder je jasje niets anders zit dan een sexy BH, als je 50+ bent?

Laat jij je decolleté nog zien?

Navraag bij vriendinnen leverde niet veel op. De één is voor, de ander tegen. Het verschil in decolletés tussen 50-plussers is wel veel groter dan ik dacht.

Waar bij de één het nog prachtig strak en glanzend is...

..., zie je is bij de ander duidelijk een huid met levenservaring. Dit is voor een groot deel erfelijk bepaald. Al kun je toch wel het een en ander doen om je decolleté zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen, van speciale decolleté-maskers tot shawls.

Dus voor ieder die, net als ik, haar decolleté nog lang wil laten zien: dit zijn mijn 9 decolleté-tips!

1 Koud afdouchen

Na het douchen, nog een minuutje onder de koude straal blijven bevordert niet alleen de bloedsomloop, je weerstand en je humeur, ook je decolleté is er blij mee.

2 Scrubben en verzorgen

Behandel je decolleté net zoals je je gezicht verzorgt. Dus regelmatig scrubben en goed smeren zodat de huid zacht en glanzend blijft. Er komen ook steeds meer crèmes op de markt die echt speciaal voor de hals en het  decolleté geschikt zijn.

Phytosculpt face and neck cream Vichy € 25,45

3 Decolleté masker

Zoals je gezicht opknapt van een masker, zo geldt dat natuurlijk ook voor je decolleté. Persoonlijk vind ik sheetmaskers het fijnste.

Glam Glow Bright between the girls Decolleté Mask via Zalando € 9,95

4 Een mooie shawl

Dé oplossing voor veel vrouwen die twijfelen over beginnende rimpels bij een decolleté is de shawl. Het grote voordeel van een shawl is dat je hem op elk gewenst moment om of af kunt doen. Zo’n shawl vangt ook de aandacht, als je liever wat extra dekking op je décolletage hebt.

Kefiah shawl 130 x 130 Guess € 27,30

5 De col

Ben je niet blij met je decolleté, draag een strakke top met col. Vroeger had ik een collega die strakke coltruitjes in alle kleuren van de regenboog had en zowel zomers als winters droeg. Het stond haar prachtig en ze had alsnog beeldige rondingen, maar dan bedekt.

Donkergroene top met Perkins col Zara € 7,95

6 Juwelen

(c) Chanel

Als je kijkt naar de nieuwe modetrends, dat zie je dat de halsketting weer populair gaat worden. Het hipste is om meerdere kettingen tegelijkertijd te dragen: mixen en matchen dus. De aandacht gaat dan naar de kettingen en een eventueel plooitje of pigmentvlek valt niet meer op.

Set kettingen met parels en medaillon Zara € 7,95

Set van 2 kettingen Zara € 12,95

7 Body foundation

Net zoals foundation het gezicht egaler van kleur maakt en je daardoor jonger lijkt, zo is dat ook het geval met body foundation. Het is een soort foundation voor het lichaam en dus eveneens voor je decolleté. Een mooi ‘sunkissed’ decolleté oogt direct jaren jonger.

Sun 365 BB body cream Lancaster € 18,95

8 Fillers, peelen en lasers

Ben je niet tevreden met je decolleté, weet dat er van alles aan gedaan worden. Professioneel peelen zorgt ervoor dat de dode huidcellen loslaten en je huid zich vernieuwt.  Laser kan een oplossing zijn voor pigmentvlekjes en fillers geven het decolleté iets meer volume dat rimpeltjes tijdelijk kan gladstrijken. Het allerbelangrijkste is om naar een goede en geregistreerde arts te gaan. Een arts die je ook goed kan adviseren zonder dat je ineens een raar of bobbelig decolleté krijgt.

9 Zonnebrand

Het is één van de grootste rimpelveroorzakers: de zon. Dus ook al schijnt ‘ie niet of nauwelijks, bescherm je decolleté altijd tegen de zon met een zonnebrand met een hoge SPF-filter. Ik ben er zelf te laat mee begonnen, dus ik hoop dat jij verstandiger bent.

Crème Solaire 50+ Clarins € 31