Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 tips om je te behoeden voor een online miskoop in de sale!

Zolang je in de lockdown zit, heb je eigenlijk geen nieuwe kleren nodig. Dit is juist een mooi moment om je eigen kledingkast eens onder de loep te nemen en om te 'shoppen' uit je wat je nog hebt. Tegelijkertijd vind ik – lekker dubbel - niets leuker dan shoppen, of het nu offline of online is. D...

Zolang je in de lockdown zit, heb je eigenlijk geen nieuwe kleren nodig. Dit is juist een mooi moment om je eigen kledingkast eens onder de loep te nemen en om te 'shoppen' uit je wat je nog hebt. Tegelijkertijd vind ik – lekker dubbel - niets leuker dan shoppen, of het nu offline of online is. Daarom geef ik je graag een paar tips & tricks om slim online te shoppen.

Sale! 

Het woord sale doet wat met de mens, in ieder geval met mij. Ook al heb ik genoeg kleren en weet ik dat te veel kopen het domste is wat je kunt doen, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Toch ben ik elke keer weer nieuwsgierig welke items in de uitverkoop zijn. Want tja, die prachtige kasjmier trui voor een prikkie, die wil ik toch niet laten lopen.  

Vandaar dat ik een korte checklist gemaakt heb, om toch het allerleukste item te scoren en tegelijk mezelf te behoeden voor allerhande miskopen.

1 Investeer in klassiekers

Een beige kasjmier trui, of een zijden witte blouse passen altijd in je kast. Als je investeert in basiskledingstukken van goede kwaliteit, dan draag je die items niet alleen langer maar de uitstraling is ook rijker en eleganter. Het nadeel is dat ‘best basics’ minder snel in de uitverkoop komen. Heb je een favoriet item, check dan elke dag of het item al in de sale is.

Ines de la Fressange kent haar klassiekers!

Soms heb je mazzel, ik heb een paar leren laarzen met 70% korting gekocht. Maar soms heb je ook pech: een leren broek heb ik ooit na weken elke dag online checken toch voor het volle pond gekocht. Ik was wel blij dat ik een jaar later dezelfde broek weer in de winkel zag hangen voor dezelfde prijs. Kies dus voor ‘best basics’ in klassieke kleuren, zoals wit, beige, grijs, blauw en zwart.

2 Denk vooruit!

Ook al is het woord ‘comfortabel’ nog nooit zo populair geweest in mode zoektermen als nu, denk ook alvast aan de momenten waarop je juist ‘nieuwe’ energie krijgt als je tiptop bent aangekleed. En wat dacht je van het nieuwe seizoen! Voor je het weet is het lente en heb jij alvast de nieuwste trends voor lente/zomer 2021 via de ‘sale’ op de kop getikt.

3 Dit zijn de voorjaarstrends

- Denim wordt een van de grote trends, met een licht accent op seventies denim. Denk aan wijde jeansbroeken of broeken met wijd uitlopende pijpen.

- De kleuren rood en mauve (een soort lila) zijn de populairste kleuren voor de lente van  2021.

- Zomerleer blijft, denk aan leren jurken, leren rokken, leren pakken en leren blouses.

- Transparant is weer terug in het modebeeld. Denk aan lange romantische jurken en rokken in meerdere lagen.

- De pofmouw – of het nu in je blouse, jurk of jas is – de pofmouw wordt een echte eyecatcher. Verwar het niet brede schouders; de pofmouw loopt rond en geeft een opbollend effect.

4 Love Affair!

Als je al tijden verliefd bent op een bepaald kledingstuk, of op een favoriete ontwerper en het ligt net boven je budget, dan is de uitverkoop natuurlijk het moment om te checken of dit item in prijs verlaagd is.

Let op, je moet er wel echt verliefd op zijn en echt zeker weten dat je het gaat dragen. Ik heb dit met schoenen, een mooie schoen geeft je hele outfit een modische oppepper!

5 Duurzaam

Het nieuwe modewoord is duurzaam en terecht! De mode-industrie is zeer vervuilend en bijna alle grote merken zijn zich daar bewust van. Kijk dus bij de omschrijving wat men per item gedaan heeft om het milieu minder te belasten. Van hergebruik van garens tot minder wassingen (jeans) – alle beetjes helpen.

Over online in de sale shoppen

Het is natuurlijk supermakkelijk om vanuit je luie stoel te shoppen, maar let op dat je niet shopt bij nepwebwinkels: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo. Voor handige tips op dit gebied, check de Consumentenbond.