Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 redenen waarom zwart ook in de zomer een goed idee is

Zwart is een ideale kleur, het maakt iedereen chic en elegant. Ook in de zomer! Niet voor niets is de LBD (Little Black Dress) al jaren het best verkochte kledingstuk. Als ik even niet weet wat ik aan moet trekken, kies ik altijd voor zwart. Zwart is stylish, klassiek en hip tegelijkertijd.5 rede...

Zwart is een ideale kleur, het maakt iedereen chic en elegant. Ook in de zomer! Niet voor niets is de LBD (Little Black Dress) al jaren het best verkochte kledingstuk. Als ik even niet weet wat ik aan moet trekken, kies ik altijd voor zwart. Zwart is stylish, klassiek en hip tegelijkertijd.

5 redenen waarom zwart áltijd een goed idee is:

  1. Zwart kleedt af, waardoor je net wat slanker lijkt dan je in werkelijkheid bent.
  2. Zwart is chic, veelzijdig en elegant, het staat bijna iedereen. En of je nu een zwart zomerjurkje aanhebt, of een dikke wollen trui, zwart past in elke seizoen.
  3. Je hoeft niet na te denken over hoe je zwart het beste kunt combineren, zwart op zwart kan prima. Wil je meer contrast, mix dan materialen, gladde materialen vangen bijvoorbeeld het licht op een hele andere manier dan wol en fluweel.
  4. In het modebeeld zie je steeds meer bijzondere vormen opkomen, oftewel ‘constructed’ kledingstukken. Doordat je de kleur simpel houdt, namelijk zwart, komen de bijzondere lijnen en vormen veel beter tot uiting.
  5. Zwart combineert zo lekker makkelijk, dus je kunt al je gekleurde schoenen en tassen er prachtig bij dragen. Door het zwart van je kleding komen je schoenen en tas juist mooier uit. En bij zwart kan alles, van lichtroze tot donkerblauw.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in