Zwart is een ideale kleur, het maakt iedereen chic en elegant. Ook in de zomer! Niet voor niets is de LBD (Little Black Dress) al jaren het best verkochte kledingstuk. Als ik even niet weet wat ik aan moet trekken, kies ik altijd voor zwart. Zwart is stylish, klassiek en hip tegelijkertijd.

5 redenen waarom zwart áltijd een goed idee is:

  1. Zwart kleedt af, waardoor je net wat slanker lijkt dan je in werkelijkheid bent.
  2. Zwart is chic, veelzijdig en elegant, het staat bijna iedereen. En of je nu een zwart zomerjurkje aanhebt, of een dikke wollen trui, zwart past in elke seizoen.
  3. Je hoeft niet na te denken over hoe je zwart het beste kunt combineren, zwart op zwart kan prima. Wil je meer contrast, mix dan materialen, gladde materialen vangen bijvoorbeeld het licht op een hele andere manier dan wol en fluweel.
  4. In het modebeeld zie je steeds meer bijzondere vormen opkomen, oftewel ‘constructed’ kledingstukken. Doordat je de kleur simpel houdt, namelijk zwart, komen de bijzondere lijnen en vormen veel beter tot uiting.
  5. Zwart combineert zo lekker makkelijk, dus je kunt al je gekleurde schoenen en tassen er prachtig bij dragen. Door het zwart van je kleding komen je schoenen en tas juist mooier uit. En bij zwart kan alles, van lichtroze tot donkerblauw.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising