Een paar weken geleden kwam mijn dochter (19 jaar) thuis met een legging aan. Je weet wel, zo’n zwarte legging die jaren geleden in de mode is geweest, en waarvan je gezworen hebt hem nooit, maar dan ook nooit meer aan te trekken.

Maar dat was toen!

Ik was direct verliefd op haar legging, en met toestemming van dochterlief heb ik onmiddellijk dezelfde aangeschaft. Ik kan maar één ding zeggen: ik was vergeten hoe lekker de legging zit.

Lees ook: Shape it! Modevlogger Anita laat zien hoe je rondere billen en een platte buik krijgt

Sportstrepen
De reden dat de legging terug is in het modebeeld, heeft alles met de sporthype te maken. Dit seizoen zie je dat veel strepen uit de sport terugkomen in de mode. Van de klassieke zwart/wit-streep tot de retro seventies streep.

Optisch slanker
De strepen zitten voornamelijk op strakke broeken en leggings, maar je ziet ze ook op wijde broeken à la de trainingsbroek. Durf je de strakke legging nog niet aan, ga dan voor een wijder model. De sportstrepen in de lengte en aan de zijkant laten alle benen langer en slanker lijken.

Zoals altijd met mode is deze legging net weer iets anders dan de versie van een aantal jaar geleden. Dus denk niet: ik ga op zoek in de kledingkast naar die oude legging, maar investeer in een nieuw exemplaar.

Maar kan het eigenlijk wel op mijn leeftijd, een legging? Ik zeg 'ja' en ik geef je 5 redenen waarom je de legging weer aan mag dit seizoen.

1. De legging is dit seizoen een afgeleide van de sportbroek, je zult dus veel leggings met sportstrepen en/of teksten zien in het modebeeld. Kies een legging met lengte streep, dan lijken je benen direct smaller en dus langer.

2. Let bij het kopen van de legging dat ‘ie van dik en stevig materiaal is gemaakt. Je benen worden dan namelijk wat mooier en de dikkere kwaliteit is ook warmer in de winter. En ook fijn: eventuele bobbels en putten op de dijbenen zijn onzichtbaar.

3. Bij de legging draag je platte schoenen, boots of gympen, zodat de legging een sportieve look krijgt. Hakken onder een legging is dit seizoen nog niet aan de orde.

4 Draag iets over de legging, zodat buik en billen niet zichtbaar zijn, dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een lang vest, een overhemd, een hoodie of een colbert.

5 Draag een legging als een legging, het is een kledingstuk dat in elke garderobe past. Echter draag een legging niet in plaats van een dikke panty of maillot, want dat maakt dik. Draag 'm ook niet als een strakke broek, want dan wordt ‘ie echt ordinair. Een witte legging is overigens nog steeds uit den boze.

Dit zijn mijn 5 favoriete leggings:


1. Strak met tekst aan de zijkant, Zara € 19,95


2. Legging van katoen met siernaad, Ralph Lauren bij De Bijenkorf € 99


3. Iets wijdere legging met dubbele zijstrepen in stras-steentjes, &Other Stories, € 89


4. Leren stretch-legging, Helmut Lang bij net-a-porter € 1.045

5. Stretch-legging met witte zijstreep en vetersluiting, Puma bij Rihanna bij Zalando € 134

De legging die ik op de foto draag, heeft een rood/witte zijstreep en is van Zara € 19,95

Reacties (1)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising