Dit seizoen zie je veel prints en daar ben ik blij om, want prints geven een outfit net een extra touch. Op de catwalk zag je veel prints bij onder andere Balenciaga en Michael Kors. 

Dé 5 redenen 

1. Prints laten je vormen mooi uitkomen
Uit onderzoek blijkt dat bij vrouwen met ronde vormen in het gezicht, prints met ronde vormen mooi staan. Omgekeerd is dat ook zo. Heb je meer rechte lijnen in het gezicht, dan staan prints waarin rechte lijnen voorkomen goed bij je. Veel vrouwen hebben een combinatie van rechte en ronde vormen. Een paisleymotief heeft zowel rechte als ronde vormen, daarom staat een paisleymotief bij bijna iedereen mooi. 

2. Prints vangen de aandacht 
Het is net als bij een schilderij aan de muur; je kijkt als eerste naar het schilderij en pas daarna naar de rest. Met een geprint kledingstuk is dat net zo. 

3. Prints maken vrolijk 
Denk aan bloemenprints, bladdessins of dierenprints: prints geven een positief gevoel. Dit komt door de mix van kleuren en de associaties. Bij een bloemenblouse denk je onbewust ook aan een bloemen. 

4. Prints verdoezelen 
Doordat de print de aandacht trekt verdoezelt het direct de andere zaken, zoals een buikje of brede heupen. Je kunt hier dus handig gebruik van maken. 

5. Prints kun je goed combineren 
Een print laat zich super makkelijk combineren met zwart, wit en jeans. Print op print wordt ook steeds populairder, kies dan een gemene deler, dus of de type prints matchen of de kleuren uit de print matchen met elkaar.

Mijn favoriete gedessineerde blouses

Op de foto draag ik een roze paisley-printblouse van Peter Hahn € 139,95

1. Wijde blouse met bladdessin en halsboordje H&M € 24,99 

2. Zachte katoenen blouse met paisleymotief Laura Biagiotti Donna via Peter Hahn € 179 

3. Bedrukt zijden shirt Marc Cain € 199,99 

4. Top met ballonmouwen en bloemenprint Zara € 29,99  

5. Blouse met print Fabienne Chapot € 129,99 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
 

Reacties (1)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising