Angela, Babette, Caroline en Leontine hebben niet voor niets een pak aan op de allernieuwste cover van Nouveau. Een pak maakt elke vrouw mooier, vandaar dat topstyliste Patty Zomer bewust voor vrouwelijke en stoere pakken gekozen voor deze 4 powervrouwen.

Dit zijn de pakken van de cover:

Angela draagt een rood pak van PS Paul Smith via Zalando. Babette schittert in een roze pak van Alexander Mc Queen via de Bijenkorf. Caroline koos een auberginekleurig pak van Tiger of Sweden via Zalando. En Leontine draagt een fuschia pak van Essentieel Antwerp

Redenen waarom een pak iedereen mooier maakt

1 Een pak staat iedereen of je nu lang bent, of kort, een maatje meer hebt of juist heel dun bent. Een pak laat je figuur beter uitkomen door de pluspunten te benadrukken en de minder mooie delen te verhullen.

2 Een pak is voor alle leeftijden jong en oud

Of je nu 18 of 88 jaar bent, een pak staat goed. Het grappige van een pak is dat het een jong iemand net iets volwassener maakt en een ouder iemand net iets jeugdiger maakt. Een pak trekt de leeftijden een beetje naar elkaar toe.

3 Een pak geeft kracht

Niet voor niets dragen mannen al jaren pakken naar kantoor. Een pak geeft kracht en zelfvertrouwen. De schoudervullingen geven net dat beetje power aan een pak. Dus heb je een presentatie of moeilijk gesprek, je voelt je sterk in een pak.

4 Een pak is er voor elk type klassiek tot feestelijk

Zo’n pak is ideaal om te combineren met andere kledingstijlen. Wil je het zakelijk houden, dan is een witte blouse of donkere coltrui prima. Met een glittertopje maak je het direct feestelijk. Ga je met vriendinnen op pad, dan is een wollen trui met gympen een goede combi.

5 Pakken zijn er in allerlei kleuren, materialen en prints

Je hebt natuurlijk donkerblauwe pakken, maar heb je al eens een pak met bloemenprint aangeschaft, of een geruit pak, of een knalgeel pak? De powervrouwen op de cover van Nouveau dragen allemaal een pak in een roodtint, van zachtroze tot aubergine. De roodtinten geven er een vrouwelijke ‘touch’ aan.

Ik draag hier zelf een groen fluwelen pak van Ted Baker via De Bijenkorf en voel me daar top in. En wat vind jij van een pak? 

Reacties (1)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising