Je kunt er niet omheen, dit wordt het seizoen van de hoed. Zowel op de catwalk als in de winkel zie je hoofddeksels opduiken. Zo’n hoed vrolijkt elke outfit op. Er zijn zoveel verschillende modellen dat er voor iedereen de juiste hoed is. Van klassieke wollen dameshoed tot harige bucket hat: de modehoed kent vele variaties dit seizoen!

Je hebt hoedenliefhebbers die, mode of geen mode, altijd dol zijn op hoeden. Ik behoor tot de andere groep, ik draag zelden tot nooit een hoed. Maar fashion addict als ik ben, heb ik mijn aarzelingen over hoeden direct overboord gegooid toen ik zag hoe leuk de hoeden deze winter zijn. Vanaf nu draag ik ze dus wel. En ik geef je 5 redenen om het ook wat vaker te doen.

1 Lekker warm

Mijn opa zei het vroeger al: 'Als ik m’n hoed opzet, dan hoef ik geen jas meer aan.' Het lichaam verliest veel warmte door het hoofd. Zet je een muts of hoed op, dan merk je direct dat de lichaamswarmte zich beter verspreid en minder snel vervliegt.

Dit is ook de reden dat men vroeger een slaapmuts droeg. Of een vogel. Just kidding 😉 !

2 Hoedenetiquette

Van oudsher liep de man links van de vrouw en daarom moest de vrouw de hoed schuin op haar hoofd zetten zodat ze de man nog wel kon zien (en de hoed niet in de weg zat).

Deze winter mag je de hoed opzetten zoals je wilt. Ik vind recht op het hoofd het mooiste. Trek de hoed niet te diep over je hoofd, als je je wenkbrauwen nog kunt zien, is het goed.

3 Deze hoed past bij jou

Een hoed kan de vorm van je gezicht optisch iets veranderen. Heb je een lang gezicht, kies dan voor een hoed met brede rand, dan oogt je gezicht iets ronder. Heb je een rond gezicht, dan is een iets hogere hoed met smalle rand misschien iets mooier, zo laat je je hoofd wat langer lijken.

Mijn advies is echter simpel: draag gewoon de hoed die je het leukste vindt, dat staat ie je gegarandeerd.

4 Binnen mag ie af

De hoed van dit seizoen is een trenditem en kun je zien als een wollen muts. Je zet deze winterhoed dus af op het moment dat je ook je jas uitdoet.

Verwar de wollen of vilten hoed niet met een ‘party’ hoed die je draagt naar een trouwerij of met Prinsjesdag. Deze bijzondere en kunstige hoeden mag/moet je binnen ook ophouden, ze zijn er namelijk voor gemaakt om je outfit te verfraaien en als je deze afzet, is je kapsel ook in de war.

5 Het is een fashionitem

Dit seizoen heb je een enorme keuze aan hoeden. Wil je echt überhip zijn, kies dan een nepbonten of harig exemplaar. Al is de klassieke wollen hoed met rand ook hartstikke trendy. Zelf vind ik alle variaties van de bucket hat ook nog steeds hartikke leuk.

Op deze foto draag ik een zwarte wollen hoed van Bart’s

Dit zijn mijn favoriete hoeden van dit seizoen:

 

1 Harige hoed in off white Bart’s € 39,99

2 Wollen bruine hoed met sierketting als rand Ted Baker € 85

3 Ribfluwelen bucket hat met geruite binnenkant Zara € 15,99

4 Grijze wollen hoed met fluwelen band € 59,95

5 Bucket hat met dierenprint namaakbont H&M € 14,99

PS Op de openingsfoto draag ik en offwhite nepbonthoed van &OtherStories

 

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (59) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2022
2021
2019
2018
2017
More content below the advertising