Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 redenen om nú een power (bloemen)pak te dragen

Op de foto draagt Anita het beige bloemenpak Mayfair by Peter Hahn Nederland. Een pak zit lekker, het verdoezelt je buikje en het is de laatste mode. Genoeg reden dus om wat vaker een pak te dragen. Het liefst natuurlijk in een vrolijke bloemenprint of in een ‘fruity color’. Van Marlene Dietrich ...

Op de foto draagt Anita het beige bloemenpak Mayfair by Peter Hahn Nederland. 

Een pak zit lekker, het verdoezelt je buikje en het is de laatste mode. Genoeg reden dus om wat vaker een pak te dragen. Het liefst natuurlijk in een vrolijke bloemenprint of in een ‘fruity color’. 

Van Marlene Dietrich tot Theresa May, het pak wordt al vanaf het begin van de twintigste eeuw door vrouwen gedragen. Waren het ooit nog pakken afgeleid van het mannenpak, tegenwoordig hebben de vrouwenpakken een totaal andere look. Ze zijn veel zachter en soepeler dan pakken voor mannen. Dat komt omdat bij mannenpakken van oudsher paardenhaar in jasjes gebruikt wordt om schouders en borst te verstevigen. Bij vrouwen wordt alleen de schouder geaccentueerd. 

Het grappige is dat juist nu mannenpakken weer wat meer op vrouwenpakken gaan lijken. Ik zie steeds vaker mannen met bijvoorbeeld een stippenpak of zelfs in een bloemenpak (Paul Smith). 

5 redenen om een pak te dragen

1. Niet nadenken 

Het grote voordeel van zo’n pak is dat je 's ochtends niet hoeft na te denken. Een pak zit altijd goed en kan voor elke gelegenheid. 

2. Power 

Niet voor niets hebben ‘belangrijke’ vrouwen vaak een pak aan. Een pak geeft net dat beetje extra power om je goed te presenteren en de kleding leidt niet af van de boodschap die je te brengen hebt. Denk Hillary Clinton, Theresa May of Máxima. 

3. Do’s en dont's 

Een pak heeft al genoeg ‘power’ van zichzelf, je hebt dus bijna geen styling nodig. Overdag met een shirt en een paar platte schoenen of sneakers. In de avond draag je schoenen met een hakje eronder. Eventueel kun je je pak 's avonds combineren met een glittertopje of wat sieraden. Het enige wat je beter niet kan doen, is het pak ‘over-stylen' met te veel toeters en bellen.  

4. Combineren 

Zowel de broek als het jasje kun je natuurlijk los van elkaar dragen. Heb je direct meer keuzecombinaties. Let wel, als je het pak wast of stoomt dan is het wel slim om dat samen te doen, zo voorkom je kleurverschil.  

5. Fruitkleuren 

Wil je het liefst een trendy pak dragen? Deze zomer zijn zowel bloemenprint-pakken als pakken met fruitkleuren in de mode.  

Dit zijn mijn 5 favoriete pakken van dit seizoen:

1. Groen pak van MarcCain

Jasje € 429

Broek € 60  

3. Geel pak van Zara  

Jasje € 89,95

Broek € 49,95

4. Bloemenpak van Etro  

Jasje € 1.180

Broek € 620

5. Roze pak van Stella McCartney 

Jasje € 1.195

Broek € 650

Lees ook: Anita blogt: 'Draag jij hem al, De Strik?'


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in