Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 redenen om deze lente te kiezen voor een goed pak

Ik ben al jaren dol op pakken, ze geven net wat meer vorm aan mijn lichaam. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik bij een pak niet na hoef te denken in de ochtend. Je hebt het zo aangetrokken en of je er nu een wit T-shirt of een gebloemde blouse bij aantrekt, het staat altijd leuk en altijd weer ...

Anita Willemars

Ik ben al jaren dol op pakken, ze geven net wat meer vorm aan mijn lichaam. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik bij een pak niet na hoef te denken in de ochtend. Je hebt het zo aangetrokken en of je er nu een wit T-shirt of een gebloemde blouse bij aantrekt, het staat altijd leuk en altijd weer anders!

Ik draag hier een pak met bloemenprint van Gant.

1 Een pak staat iedereen prima

Een pak staat iedereen of je nu lang bent, of kort, een maatje meer hebt of juist heel dun bent. Het laat je figuur beter uitkomen door de pluspunten van je lichaam te benadrukken en de minder mooie delen te verhullen.

De pakken voor aankomend seizoen zijn wijd tot oversized. De jasjes hebben vaak bredere schouders en de broeken krijgen weer bandplooien, het nieuwe pak valt dan ook lekker soepel om je lichaam.

Oversized ruimvallend pak Dries van Noten blazer € 1135 broek € 795

2 Een pak is geschikt voor alle leeftijden

Of je nu 18 of 88 jaar bent, een pak doet wat met je. Ben je jong, dan laat het je net iets volwassener lijken en heb je al wat levenservaring, dan staat een pak juist weer jeugdig.

Een pak trekt de leeftijden een beetje naar elkaar toe.

Pastelkleurig pak Arket blazer € 150 broek € 99

3 Een pak geeft power

Niet voor niets dragen mannen al jaren pakken naar kantoor. Een pak geeft kracht en zelfvertrouwen. Met name de schoudervullingen geven net dat beetje power aan een pak.

Dus heb je een presentatie of moeilijk gesprek, je voelt je sterker in een pak.

Vertaling van klassiek herenkostuum, ontworpen door Inès de la Fressange via Uniqlo blazer € 79,95 en broek € 39,95

4 Pakken variëren van klassiek tot feestelijk

Een pak is ideaal om te combineren met andere kledingstijlen. Wil je het zakelijk houden, dan is een witte blouse of donkere coltrui prima.

Met een glittertopje maak je het direct feestelijk. Ga je met vriendinnen op pad dan is een wollen trui met gympen een goede combi.

Ruimvallend  pak in grijsblauw Zara blazer € 69,95 broek € 39,95

5 Ruime pakkenkeuze in kleur, materiaal en prints

Je hebt natuurlijk klassieke donkerblauwe pakken, maar heb je al eens een pak met bloemenprint aangeschaft, of een geruit pak, of een knalgeel pak?

Een pak met bloemenprint maakt vrolijk, roodtinten geven een krachtige ‘touch’ aan het pak en pasteltinten laten het pak zacht en vrouwelijk lijken.

Pak met bloemen print Luisa Cerano blazer € 429 en broek € 229