Een broche maakt je outfit vrolijker en kleurrijker, of je hem nu op een simpele trui of een feestjurk spelt. Het bijzondere van een broche is eigenlijk dat ‘ie het kledingstuk wat je draagt ‘uniek’ maakt.

Koningin Máxima

Als er één vrouw is die met liefde en met verve broches draagt, dan is het wel koningin Máxima. Zowel op een simpel jasje als op een haute couture avondjurk draagt zij ze.

Zo’n broche geeft net die extra ‘touch’ en wat extra allure. Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright communiceerde zelfs met haar broches. Zij heeft er zelfs een boek over geschreven: ‘Read my pins’.

Voor 2021 zijn de broches groot, kleurrijk en opvallend

Werd de broche vroeger gebruikt om te laten zien hoe rijk je was, tegenwoordig is de broche juist bedoeld om je eigen persoonlijkheid te onderstrepen. Voor 2021 zijn de broches groot, kleurrijk en opvallend. Gucci heeft de brochetrend gezet met zowel grote logo broches als met grote strikken of diervormen. Het maakt je outfit direct vrolijker en kleurrijker.

De broche die ik hier draag is een kreeft van rode kralen van Janice. Hierbij 5 verschillende manieren om zo'n hippe broche te dragen.

1 Op het hart

De klassieke manier om de broche op te spelden is net boven je hart, dus aan de linker bovenzijde van je kledingstuk. Deze plek is ook het meest populair om de broche te dragen.

Paars hart Janice € 24,95

2 Center stage 

De broche middenvoor is ook populair. De broche speld je aan de bovenzijde van de top, zodat het lijkt alsof de versiering op de top is aangebracht.

Grote strik Gucci € 450

3 Op de blazer

Broches met een ketting eraan zijn ideaal voor een jasje of een blazer. Het geeft een vrolijk accent en door dat stukje ketting krijgt het iets frivools. Dit broche is ook ideaal om te combineren met meerdere broches, zowel op de revers van het jasje als ernaast.

Broche met ketting Zara € 12,95

4 Op de kraag

De kraag van een blouse maak je uniek door de broche aan beide zijden van de kraag te bevestigen. De broche bestaat uit een bloemetje en een bij en door ze ieder aan een kant van de kraag te bevestigen, lijkt het een bijzondere ketting.

Geelgouden broche met tsavoriet Diamond Point via De Bijenkorf € 1450

5 Op de ceintuur

Een simpele ceintuur krijgt direct een ‘designer’ status als je de broche over de sluiting bevestigd. Zorg wel dat de je de broche zo bevestigt dat je de riem nog wel makkelijk af kan doen. De ceintuur wordt trouwens een van de belangrijkste accessoires in 2021.

Zilverkleurige aardbei Gucci € 390

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising