Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'10 nieuwe lentetrends vertaalt naar 45+ en beeldig!'

Wat je op de catwalks ziet is leuk en aardig, maar vaak niet zo geschikt om mee op de fiets te zitten. Nouveau's modecoördinator Anita selecteert 10 niet te missen trends voor je en vertaalt die handig naar looks om fabulous mee voor de dag te komen (óók op de fiets).Ooit wordt het voorjaar en me...

Anita Willemars

Wat je op de catwalks ziet is leuk en aardig, maar vaak niet zo geschikt om mee op de fiets te zitten. Nouveau's modecoördinator Anita selecteert 10 niet te missen trends voor je en vertaalt die handig naar looks om fabulous mee voor de dag te komen (óók op de fiets).

Ooit wordt het voorjaar en met de voorjaarszon in gedachten geef ik je alvast een update over de nieuwe zomertrends. Wat blijft, wat wil je vermoedelijk niet meer zien en wat ga je eventueel aanschaffen? 

Of je nu in je ondergoed naar buiten gaat, je middenrif als fashion statement laat zien, of de minirok uit de jaren ’60 nieuw leven inblaast...

Vlnr Etro, Sadaels en Chanel

... de mode wordt deze zomer bloot, bloter, blootst. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb ?

Je kunt dus ook altijd nog het geld voor nieuwe kleding investeren in sportscholen en personal trainers à la Jennifer Lopez. Is dit niet echt iets voor jou, dan zijn er gelukkig ook draagbaardere trends waar je als 45+ mee voor de dag kunt komen.

De lila jurk op die ik draag is van Christian Wijnants € 419

1 Het blijvertje: De plooirok

De kuitlange plooirok blijft op de catwalk verschijnen, zo ook dit seizoen. Of je nu gaat voor een leren, een print, of een beige plooirok, alles kan, zolang ze maar midi zijn. Qua styling is een grote (oversized) trui het mooiste je als 45+ bent.

Extra wijde plooirok Moncler € 490

2 Het nieuwe witte pak

Dag joggingpak, hallo smetteloos wit powerpak. Als we ooit weer terugkeren naar kantoor, dan doen we dat in stijl. Het nieuwe witte powerpak heeft een jasje met iets verbrede rechte schouders en is slank gesneden bij de taille.

Qua broek zie je zowel smalle als wijde broeken erbij. Voor de fashionista’s onder ons is de BH hét item wat je onder het jasje draagt. Heb je daar - net als ik - geen zin in, ga dan voor een strakkere top, in wit of een neutrale tint.

La Dress blazer € 259 broek € 169

3 De hak in de hoofdrol

Na alle grote, dikke comfortabele winterschoenen, komt dit voorjaar de schoen met de hak weer terug. De hak krijgt zelfs de hoofdrol aankomend seizoen en is te zien in vele gedaantes, zowel dun als dik en in allerlei grillige en grappige vormen. Bij Loewe bijvoorbeeld in de vorm van make-up items zoals lipstick of nagellak.

Slingback pump met bijzondere hak Aquazzura € 675

4 Het seizoen van de blote buik

Ik kan mij niet herinneren ooit zoveel modeshows met blote buiken gezien te hebben. De blote buik, of eigenlijk het gehele blote middenrif is een gigantische trend volgens de ontwerpers. Nu vraag ik mij af of deze trend veel navolging zal krijgen.

De manier waarop Naomi Campbell (51 jaar) deze trend laat zien voor Versace, vind ik wel mooi. Als je buik er zin in heeft – baas over eigen buik! - laat dan net een randje bloot zien.  

5 Neongeel

Voor alle kleurliefhebbers is er goed nieuws: één van de nieuwe trendkleuren is neongeel! Je kunt beginnen met een klein accent in je outfit, maar het meest trendy is deze kleur zonder blikken of blozen van top tot teen te dragen. Shine!

Grof gebreide sweater in wolblend  American Vintage € 145

6 De prinsessenjurk

Als tegenhanger van alle comfortabele kledingstijlen, is de prinsessenjurk al een tijdje bezig met een opmars. Ook dit seizoen zie je veel jurken in snoepjeskleuren met pofmouwen, ruches en met kanten details.

Romantische jurk &Other Stories € 129

7 Metallics

Bijna zoals vloeibaar metaal, zo ogen de dunne luxe stoffen met een licht metalen glans, in de kleuren, zilver, goud en brons. Denk aan jurken en pakken in deze stof. Door de metallic glanslaag krijgt het kledingstuk direct een modern en luxueuze touch.

Broek met hoge taille en wijd uitlopende pijpen Zara € 15,99

8 Kort, korter korst

Ken je ze nog de minirokken uit de jaren ’60? Dit seizoen komen die rokken terug in het modebeeld. De plooirok mag dan serieus midi zijn, alle andere rokken zijn kort-korter-kortst. Bij Chanel zag je mantelpakken met minirok of mini-jurk met jasje. De minirokken knipogen ook naar de jaren ’60 qua stof, die zijn vaak wat dikke geweven. Mijn tip: kies vooral de roklengte waar je je het prettigst bij voelt.

Minirok &Other Stories € 59

9 De trenchcoat is oversized

De trenchcoat is een klassieker in vele verschillende vormen. Dit seizoen is ‘ie een beetje jaren 80. Dat betekent groot en oversized, met brede revers. Wil je echt hip, ga dan voor een pastelkleur.

Trenchcoat van leer Bottega Veneta € 9,450

10 Bulky bags

Van microtas waar nog geen huissleutel in past, gaat de trend gelukkig weer naar grote ruime en comfortabele tassen. Al blijft het wel een goed idee om zo min mogelijk in je tas te stoppen, anders heb je een lamme arm aan het einde van de dag.

Grote tas van leer gecombineerd met suede Fred de la Bretoniere € 319