Landscape 2019 courtesy SmithDavidson Gallery
Landscape 2019 courtesy SmithDavidson Gallery

Prachtige bloemthema's, delicaat gebruik van rijstpapier.

Na Miami en Mexico City presenteert SmithDavidson Gallery in Amsterdam van 3 juli tot en met 5 september 2020 een solo-expositie van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi.

De expositie 'In Bloom' markeert de tienjarige samenwerking met de hedendaagse kunstenaar. De galerie toont een kleurrijke selectie van bloemenlandschappen en collageschilderijen met een prominent gebruik van origami rijstpapier.

Article continues after the ad

Zhuang Hong Yi (Sichuan, 1962) is een internationaal gevierd kunstenaar en exposeert wereldwijd in galeries en musea. Hij is een meester in het spelen met kleur. Daarbij experimenteert hij ook met medium, techniek en formaat. Zijn werk is soms krachtig en expressief of juist delicaat en impressionistisch.

Landscape 2019 courtesy SmithDavidson Gallery

Als kunstenaar werkt hij meestal driedimensionaal met gelaagde kleuren. Door de optische illusies in zijn oplichtend verfgebruik glanst het canvas als een rijzende zon. Het kleurverloop in de 'Flowerbed' serie herinnert aan de wisseling van de seizoenen.

Flowerbed colorchange 2019 courtesy SmithDavidson Gallery

In de intrigerende kunstwerken van Zhuang Hong Yi speelt het universele bloemmotief, een onderdeel van de Chinese cultuur, een belangrijke rol. Alle elementen van de natuur zijn zichtbaar.

Flowerbed colorchange 2019 courtesy SmithDavidson Gallery

Zijn sculpturale en ambachtelijk vervaardigde schilderijen weerspiegelen Oosterse en Westerse invloeden.

Flowerbed colorchange 2018 courtesy SmithDavidson Gallery

En de met de hand gevouwen bloemknoppen van rijstpapier vertegenwoordigen de traditionele Chinese esthetiek.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in