Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Winnen: prachtige set van Uniqlo met Marimekko prints!

Superleuke capsule collectie om metéén blij van te worden. Goed nieuws voor wie zin heeft in een statement look voor de zomer: vandaag lanceert Uniqlo een ‘capsule zomercollectie’ met de gedurfde kleuren prints van Marimekko. Dit is alweer de derde ‘limited edition collectie’, de vorige twee vlog...

Winnen: prachtige set van Uniqlo met Marimekko prints!

Superleuke capsule collectie om metéén blij van te worden.

Goed nieuws voor wie zin heeft in een statement look voor de zomer: vandaag lanceert Uniqlo een ‘capsule zomercollectie’ met de gedurfde kleuren prints van Marimekko.

Dit is alweer de derde ‘limited edition collectie’, de vorige twee vlogen de winkel uit. Geen wonder, want de opvallende prints die wereldwijd bekend zijn passen perfect bij de tijdloze, functionele en betaalbare kleding van het Japanse kledingbedrijf Uniqlo.

Finse zomer

De nieuwste collectie is geïnspireerd op het Finse zomerleven, denk aan comfortabele maxi-jurken met V-hals, ruimvallende overhemden, rokken en broeken (zowel kort als lang) en parka’s, natuurlijk allemaal uitgevoerd in vrolijke Marimekko motieven. Ook heeft de collectie een aantal effen kledingstukken die perfect combineren met de prints, voor het geval je print-op-print wat teveel van het goede vindt.

Vrolijke accessoires

Behalve kleding voor vrouwen en kinderen biedt deze collectie ook heel leuke accessoires, zoals supertrendy raffia-achtige hoeden en tassen, espadrilles en kleine en grote shawls.

Beroemde stoffen

Eind jaren vijftig vielen de grafische kleurrijke en opvallende prints van Uniqlo al op en verschenen ze wereldwijd in toonaangevende modebladen. De natuur werd als inspiratiebron gebruikt voor de prints. Het beroemde Kivet patroon bijvoorbeeld zijn cirkels die met een schaar zijn geknipt en daardoor dezelfde onregelmatigheden vertonen als de stenen in de natuur. Annika Rimala (1936–2014) en Maija Isola (1927–2001) zijn de belangrijkste textielontwerpers voor Marimekko geweest.

De Uniqlo x Marimekko Limited Edition Collectie is vanaf nu te koop, prijzen liggen tussen de € 14,95 en € 79,90

Doe mee & win!

Nouveau geeft een Uniqlo x Marimekko-set weg, bestaande uit een maxi-jurk met de Kivet print (maat 38), een strandtas, en espadrilles (maat 39). Flaneer jij er straks mee in de zon?  Deze winactie is gesloten!