Het Australische circusgezelschap Gravity & Other Myths bestaat uit virtuoze artiesten die, begeleid door zinderend slagwerk, spectaculaire acts opvoeren.

'Back to basics' lijkt het motto voor hun voorstelling A Simple Space, die ze uitvoeren met zeven acrobaten en een muzikant. Op een grote zwarte mat dagen ze elkaar uit met spectaculair kunst- en vliegwerk waarbij de fysieke inspanning er vanaf spat. Het is speels, komisch, creatief en razendknap tegelijk, en zoals dat bij goed circus hoort: adembenemend.

Gravity & Other Myths kreeg al vele internationale prijzen, zoals de Australian Dance Award 2015 voor Best Physical Theatre, de Greenroom Award 2015 voor Outstanding Contemporary Circus en de prijs voor Best Circus in het Adelaide Fringe Festival 2013 en 2014.

Winactie
Nouveau mag 3 x 2 kaarten weggeven voor de voorstelling op 19 mei in Tilburg. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij één van de gelukkigen.

 

Isa Hoes en Medina Schuurman, openhartig en persoonlijk in een nieuwe unieke voorstelling. 

Oud-Nouveau-columnisten Isa Hoes en Medina Schuurman gaan het theater in. Na het succes van hun boek Te Lijf en hun nieuwste boek IM Lijfboek staan zij op 4 juni in het Utrechtse Beatrixtheater.

In deze voorstelling onderzoeken de hartsvriendinnen de positie van de ouder wordende vrouw in deze maatschappij. Dit doen zij op een openhartige en persoonlijke manier gelardeerd met een grote dosis humor en zelfrelativering.

Uit de taboesfeer

Isa en Medina halen het ouder worden en de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd, hart, rimpels, opvliegers en stress maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk.

De demes delen persoonlijke inzichten, ervaringen, kennis van specialisten en tips & trics waar iedere vrouw van 40+ haar voordeel mee kan doen.

‘Alles komt aan bod,’ vertelt Isa; ‘We filosoferen over hoe je na je veertigste lekker in je vel kunt zitten en er ook nog goed uit kan zien. Wat is ware vriendschap, hoe kun je je pijnlijke verleden loslaten, hoe ga je om met verlies en hoe ga je na een bepaalde leeftijd een nieuwe relatie aan?

Hoe kom je de overgang door en komen we ooit nog van die vermoeidheid af?’

In deze theatershow zeggen de dames waar het op staat en doorbreken ze taboes. De voorstelling, waarin Isa en Medina ook zichzelf en hun omgeving op de hak nemen, is niet alleen interessant voor vrouwen.

‘De mannen zijn heel welkom,’ zegt Medina. ‘Na de voorstelling hebben ze meer inzicht en begrip voor vrouwen in deze fase van hun leven.’

Kaartverkoop en informatie: Beatrixtheater

Nouveau mag 5 x 2 kaarten weggegeven voor deze bijzondere show. Maak kans:

Nieuw kookboek van Janneke Vreugdenhil

Janneke Vreugdenhil is een van de meest geliefde culinaire journalisten van Nederland. In haar laatste kookboek Altijd Feest draait het om feestelijke momenten, maar óók hoe je van elk moment een feestje kan máken. Kijk, daar houden we van. En nog leuker: We mogen er 3 weggeven.

Janneke is, behalve door haar kookboeken, vooral bekend van haar columns en artikelen voor NRC Handelsblad. Ze zijn razend populair, niet in de laatste plaats vanwege haar aanstekelijke enthousiasme.

In 2016 verscheen bij Uitgeverij Podium haar kookboek Solo Food, dat ook internationaal een groot succes is.

Een jaar later volgde Altijd feest. Daar mogen we er 3 van weggeven. Een leuk last-minute-cadeautje voor Moederdag. Om te geven of om te krijgen.

Voor Janneke kunnen er niet genoeg momenten zijn om het leven te vieren. Naast uitgebreide kerstdiners en paasontbijtjes bevat dit boek ook recepten voor een valentijnsdiner, rokjesdag of een herfstig mosselfestijn.

Altijd feest is een boek om telkens weer uit de kast te halen en vrolijk van te worden.

Eerder verschenen van Janneke Vreugdenhil onder andere Eten enzo, Comfort Food en I love groente.

Vul hieronder je gegevens in en maak kans:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in