Investeren is je huidbarrière is het begin van een mooie huid.

Je huid vormt een barrière tegen invloeden van buitenaf zoals UV-straling, blauw licht en milieuschade. Temperatuurswisselingen, droogte en vochtigheid kunnen deze barrière aantasten.

"Dit gebeurt vooral als de verschillen groot zijn tussen de temperaturen buiten en binnen, zoals in de winter," aldus Leslie van der Meijden en Monique Hugen van Squalan. "Het is daarom altijd belangrijk om de barrièrefunctie van je huid goed te houden. De kou van de winter en de droogte in een verwarmd huis eisen hun tol. Het begin van de lente is een mooi moment om je huid even extra te verwennen.

Wisseling van de seizoenen

In de winter maakt je huid minder talg aan, waardoor je huid droger aanvoelt. Zodra de temperatuur stijgt, gaat de talgproductie van je huid ook omhoog. Dit kan je huid uit balans brengen, wat vetter maken en zorgen voor pukkeltjes.

Ga niet meteen wild scrubben of met agressieve middeltjes aan de slag, maar gun je huid wat tijd om zelf de balans terug te vinden. Een maskertje van de Cleanser (€ 52,- 100 ml) kan helpen, of nog lekkerder, een pepkuurtje met Gold (€ 109,- 30 ml). Richt je daarnaast op het verzorgen van je huid van binnenuit.

Versterken van binnenuit

Gezond en vers eten is altijd een goed idee, maar het begin van de lente is een mooi moment om een tijdje bewuster te eten. Een soort gezonde manier van detoxen, waarbij je kiest voor meer verse seizoensproducten, meer noten en zaden, meer groente en fruit, meer variatie en meer kleur op je bord.

Drink meer water en laat brood, pasta, koffie, suikers en alcohol (tijdelijk) staan. Haal je juicer uit de kast en experimenteer met verse shakes en juices. Je darmen en lever worden hier heel blij van en dat zie je terug aan je huid.

Vitamine A, B, C, antioxidanten en omega3-vetten versterken de barrièrefunctie van je huid. Probeer dit minimaal een maand vol te houden voor een echte detox. Huidcellen worden onderin de opperhuid gemaakt en laagje voor laagje omhoog geduwd. Dit proces duurt ongeveer vier weken. De effecten van je gezonde lifestyle zie je dus na een week of vier in de spiegel.

Versterken van buitenaf

Je huidbarrière versterk je door huidverzorging te gebruiken zonder irriterende stoffen. Misschien heeft je huid wat meer olie nodig, misschien juist wat minder. Luister goed naar je huid.

Gebruik je in de winter twee pompjes Squalan Pure, dan kan het zijn dat je in de lente aan één pompje genoeg hebt. De zon heeft een grote invloed op de barrièrefunctie van de huid. Bescherm je huid daarom altijd goed op zonnige dagen.

Over Squalan Pure

Pure (€ 59 voor 50 ml | € 15 travel 5 ml) is 100% plantaardig en identiek aan je huideigen stof. Pure bevat maar één ingrediënt: Squalane. De huidolie herstelt je huid door haar terug te geven wat er van nature in hoort. De olie is geschikt voor alle huidtypes. Het werkt adaptogeen: hierbij wordt een droge huid minder droog, een vette huid minder vet en krijgt je huid haar natuurlijke glow weer terug.

Alle producten zijn te koop op Squalan

Doe mee & win!

Nouveau mag 3 x een flacon Pure van Squalan ter waarde van € 62,- weggegeven. Vul het formulier in, wie weet kun jij dan straks de bijzondere werking van Pure ervaren!