We mogen liefst 15 exemplaren weggeven 🎊

In de nieuwe Nouveau staat een prachtig interview dat Cisca Dresselhuys had met Adriaan van Dis die de komende weken volop in de belangstelling zal staan.

Zijn boek De Wandelaar van Adriaan van Dis het geschenkboek van de actie Nederland Leest. Dat betekent dat alle leden en bezoekers van Nederlandse bibliotheken dit boek van Mr. Belezen cadeau krijgen.

Article continues after the ad

75 jaar

In het kader van Nederland Leest geeft Van Dis meer dan dertig lezingen door het hele land, waarbij hij ook in gesprek gaat met zijn lezers.

(c) Stef Nagel voor Nouveau / DPG Media 2021

Ter ere van zijn vijfenzeventigste verjaardag op 16 december komt er ook nog een documentaire over hem aan. Kijk voor de meest actuele informatie op Adriaan van Dis.

Van Distopie

Reden genoeg om weer eens in zijn oeuvre te duiken, dus. Neem zijn toekomstroman KliFi.  De Oranjes zijn  verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven.

Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming. ‘KliFi’ is een bitter vrolijke vertelling over uit de pas lopen, over onze neiging tot aanpassen en veinzen, en over lastige vriendschappen.

Doe mee & win!

Nouveau mag 15 (!) exemplaren weggeven van Adriaan van Dis' Klifi. Vul het formulier hieronder in, wie weet kun je dan straks wel huiveren (en grinniken) over deze allegorie over veranderend Nederland.