Het is nog een hele reis, van Moskou naar Moermansk.

Zin in een goede roadmovie die zich afspeelt op de rails? Finse Laura ontvlucht in de jaren 90 de liefde en het leven in Moskou door in de trein te stappen. Het is een hele ruk, de reis van Moskou naar Moermansk, vooral als je enige medepassagier een dronken mijnwerker blijkt te zijn.

Aanvankelijk probeert de Finse studente Laura aan deze Ljoha te ontkomen door te verkassen naar een ander rijtuig, en op zeker moment overweegt ze zelfs terug te keren naar haar vriendin in Moskou.

Article continues after the ad

Maar zoals in elke goede roadmovie is de reis belangrijker dan de bestemming. Terwijl de trein doordendert en de tegenpolen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht.

Zo ontstaat er een onverwachte band, die ze een nieuw perspectief op het leven biedt.

Oscarinzending

Hytti Nro 6 (Fins voor ‘wagon nummer 6’) is de tweede film van de Finse regisseur Juho Kuosmanen.

Kuosmanen is een Cannes-lieveling: zijn debuut The Happiest Day in The Life of Olli Maki werd zeer goed ontvangen op het filmfestival van Cannes en Hytti Nro 6 won er vorig jaar de Grand Prix.

De film is tevens de Finse inzending voor de Oscars en draait vanaf 17 februari 2022 in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen.

Doe mee & win!

Nouveau mag 3 x 2 vrijkaartjes weggeven voor Hytti Nro 6. Vul het formulier in, wie weet kun jij dan straks gratis naar de bioscoop om te zien hoe het afloopt met Laura!