Hoe ga je om met het verlies van een dierbare?

In hun eerste gezamenlijke boek 'Je bent niet alleen' beschrijven moeder Isa Hoes (54) en zoon Merlijn Kamerling (23) hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt.

In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, Antonie Kamerling, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft.

Isa en Merlijn reiken handvatten aan om met het intense verdriet van rouw om te gaan. Ze beschrijven hoe zij hun grote verlies hebben moeten verwerken. Ze gaan in op de verschillende fases van rouw, hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, hoe je grenzen aan kunt geven, hoe je je voorbereidt op de klappen die nog gaan komen, hoe je het verstikkende verdriet niet de overhand laat krijgen, maar ook hoe je leert er niet voor weg te lopen. Ook gaan Isa en Merlijn in gesprek over de verschillende vormen van rouw met Kluun en zijn dochter Eva, met Humberto Tan, met Xandra en Lola Brood, met Marjan Huydts over haar dochter Fréderique, en met Edwin Spee en Julian van de Kamp, de weduwnaar en zoon van Bibial Mentel.

Article continues after the ad

Doe mee & win!

Nouveau mag 5 exemplaren van 'Je bent niet alleen' weggeven. Vul onderstaand formulier in om kans te maken.

Foto's (c) Mark Uijl