Liefde voor lekker eten, liefde voor het leven. 

'Mijn recepten - van appeltaart tot saotosoep' van chef-kok London Loy (1974) zindert van de liefde voor koken en eten. Met oog voor traditie en trots als hoofdingrediënt creëert London recepten waarbij Surinaamse en Caribische smaken en ingrediënten de boventoon voeren - maar dan wel op zijn manier. Denk aan bakkeljauwbrandade, de saotosoep van zijn moeder en wentelteefjes met bakbanaan. Recepten met een ziel, om met zo veel mogelijk mensen te delen.

Over London Loy
Na een carrière in de keuken bij La Rive in het Amstel Hotel, waar hij het klappen van de zweep leerde kennen van Robert Kranenborg, gooide London het over een andere boeg en zette hij samen met o.a. Miljuschka Witzenhausen streetfood op de kaart bij 24Kitchen's Food Truck Challenge. Tegenwoordig is London wekelijks te zien bij Koffietijd en is hij personal chef van kickboks-legende Rico Verhoeven.

Over de fotograaf
De Rotterdamse fotograaf Stacii Samidin (1987) specialiseerde zich in het fotograferen van bendes en legt voor zijn project Societies wereldwijd de meest geïsoleerde gangs vast. Voor Dossier Indië (Wereldmuseum) maakte hij de fotoserie Merdeka! en onder de naam Document Nederland werd zijn fotoreportage over de Nederlandse cafécultuur tentoongesteld in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Article continues after the ad

Doe mee & win!
Nouveau mag 3 x dit fantastische kookboek weggeven. Vul het formulier in en maak kans op al de heerlijke recepten. Deze actie is gesloten!