Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Win de eerste 2 delen van ‘De vrouwen van Beiersdorf’!

Heerlijk meeslepende historische fictie over een beroemde familie. De naam Beiersdorf ken je van wereldberoemde merken als Nivea, Labello en Hansaplast. Achter die naam zit een volkomen onbekende familie: het was Oscar Troplowitz die bijna 140 jaar geleden de basis legde voor een wereldwijd imper...

Win de eerste 2 delen van ‘De vrouwen van Beiersdorf’!

Heerlijk meeslepende historische fictie over een beroemde familie.

De naam Beiersdorf ken je van wereldberoemde merken als Nivea, Labello en Hansaplast. Achter die naam zit een volkomen onbekende familie: het was Oscar Troplowitz die bijna 140 jaar geleden de basis legde voor een wereldwijd imperium.

“Hoeveel invloed heeft deze man, dit echtpaar, gehad in Hamburg? Ik vond het fascinerend dat het stel niet leek te willen voldoen aan de destijds geldende normen.

Marketing werd beschouwd als onnodig, als extravagant, en kunst was zonde van de tijd. Voor de socialisten, die de rechten van de arbeiders bevochten, was geen plaats in het parlement.

Gertrude en Oscar stonden hier lijnrecht tegenover. Oscar liet op grote schaal reclameposters maken, en vertegenwoordigde de Duitse Sociaaldemocratische Partij in het stadsbestuur van Hamburg.

Het echtpaar verzamelde kunstwerken van bijvoorbeeld Picasso, steunde de Kunsthalle financieel en doneerde een bronzen beeld aan het Stadtpark.

Vanaf het eerste moment dat ik de naam Troplowitz tegenkwam wist ik: dit verhaal moet ik schrijven. Over Oscar, maar gezien door de ogen van drie verschillende vrouwen: zijn vrouw, een van zijn werkneemsters en een bevriende kunstenares. Ieder vertegenwoordigen zij een van de pilaren die Oscar maakten tot wie hij was: ondernemer, sociaal strijder en hoeder van de kunsten.”

Derde deel komt nog dit jaar!

Van de trilogie zijn inmiddels de eerste twee delen verschenen: De vrouwen van Beiersdorf: Gertrude’s Besluit en De vrouwen van Beiersdorf: Antonia’s Hoop. Het derde deel (Irma’s Geheim) verschijnt in oktober 2022. De boeken zijn gebaseerd op waargebeurde feiten, maar perfect gedoseerd met drama en spanning.

Doe mee & win!