Ook goed bedoelde geheimen zorgen voor problemen.

Zin in een prachtige film waarin de familiezaken zorgvuldig op de spits worden gedreven? Dan is Deux iets voor jou: Madeleine en Nina wonen tegenover elkaar in hetzelfde pand in een Frans provinciestadje. Alleen een smalle gang scheidt hun appartementen.

Article continues after the ad

Handig, want ze zijn toch vaak bij elkaar-een stuk vaker dan hun omgeving doorheeft. Ze hebben al jaren een geheime relatie, de twee dames op leeftijd, en hebben vergevorderde plannen om hun oude dag samen in het buitenland door te brengen. Daarvoor moeten ze wel hun appartementen verkopen maar Madeleine aarzelt. Ze weet niet hoe ze het haar zoon en dochter moet vertellen. Haar kinderen geloven dat haar man, die al lang overleden is, de enige liefde in haar leven was.

Debuterend regisseur Filippo Meneghetti bouwt de spanning knap op: familiegeheimen en medisch noodlot dreigen de relatie van Nina en Madeleine te ruïneren. Of is die toch onverwoestbaar? 

Deux draait vanaf 24 september 2020 in de bioscoop

Doe mee & win! 

Nouveau mag 5 x 2 kaartjes voor Deux weggeven. Zin in een avondje film? Vul het formulier in, wie weet kun jij dan straks gratis naar de bios!