Wel de luxe look en feel van leer, niet het dierenleed. En: jij kunt iets moois winnen!

Kijk, daar worden we bij Nouveau nou blij van: Volvo rust zijn nieuwe elektrische auto’s vanaf nu niet meer uit met leer, maar met een hoogwaardig alternatief. Luxtainability op z’n best, mét goedkeuring van de modische grootmeester van de duurzaamheid, Philip Lim.

Die zó enthousiast is over het nieuwe ‘no animal harmed’ leer van Volvo dat de merken de handen ineen hebben geslagen om een luxe weekendtas te maken van het diervriendelijke materiaal. (Lees verder als je er eentje wilt winnen!)

Gemaakt van flessen, kurken en meer natuurlijks

Nordico, zo heet de fonkelnieuwe textielsoort die al dat leer vervangt trouwens. Het is door Volvo Cars zelf ontwikkeld en wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen en wijnkurken en andere natuurlijke grondstoffen.

Het wordt voor het eerst gebruikt in de nieuwe C40 Recharge maar Volvo verwacht tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te maken, die dan dus allemaal geen leer meer bevatten. En sowieso gemaakt worden met zoveel mogelijk duurzame materialen.

Ultieme luxe

Daarin mag niets worden afgedaan aan de luxe ervaring van een premium interieur, en wat dat betreft spreekt de lof van Philip Lim toch wel boekdelen. De designer staat bekend om zijn grensverleggende gebruik van alternatieve materialen in de modewereld.

Phillip Lim: “Duurzaamheid is vanaf het begin een onderdeel geweest van het 3.1-merk; werken aan een duurzaam evenwicht in alles wat we doen. Het contact met Volvo over dit project was een onmiddellijke afstemming van waarden. Ik heb sterk het gevoel dat we in onze collectieve, huidige gemoedstoestand de vrijheid hebben om duurzame oplossingen te vinden met nieuwe materialen, terwijl we toch in staat zijn om een hoogwaardig design te bereiken, wat de ultieme luxe is.” 

Winnen?

Ook ultieme luxe: de zeer exclusieve tas van Volvo en 3.1 Philip Lim. Niet in de winkel te koop, maar gelukkig mogen wij er wel vijf weggeven. Scandinavisch design met een vooruitstrevend, luxe 3.1-randje. Een musthave. Net als een auto die óók een beetje meestuurt naar een duurzame toekomst natuurlijk. 

Wil je eens voelen hoe dat is? Tot eind januari kun je in Nederland een proefrit maken in zo’n Volvo C40 Recharge, bij de Volvo Studio in de Westfield Mall of the Netherlands.