Win de biografie van Janis Joplin, spraakmakende rocker en powervrouw!

Janis Joplin was zowel een muzikale pionier als een gecompliceerde, gender-overschrijdende rebel. Als kind al viel ze, als nieuwsgierige tomboy, op in haar conservatieve oliestadje. Op de middelbare school werd ze met de nek aangekeken door haar leeftijdsgenoten vanwege haar liefde voor de beatgeneratie en haar progressieve opvattingen over ras.

Janis Joplin was als een onbezonnen, gepassioneerde ziel gedoemd ten onder te gaan aan de roem. Ze was een vrouw die de grenzen van gender en seksualiteit verlegde, lang voordat het sociaal aanvaardbaar was. Ze was gevoelig en zoekende, wilde trouwen en zich settelen – maar kon of deed dat niet. Ze was een Texaanse die ernaar verlangde Texas te ontvluchten, maar er nooit helemaal los van kwam – zelfs niet toen ze in San Francisco het icoon van de tegencultuur was geworden.

JANIS is geschreven door Holly George-Warren, een van de meest gewaardeerde kroniekschrijvers van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Ze sprak met Janis Joplins familie, vrienden en bandleden, en kreeg toegang tot archieven en lang verloren gewaande interviews. Het is een compleet portret van een opmerkelijke artieste.

Doe mee & win!
Nouveau mag 3 JANIS biografieën weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet win jij er een, om heerlijk in te kunnen lezen tijdens de feestdagen. Deze actie is gesloten!

Article continues after the ad