Nieuws uit, telefoon op stil, even bijtanken!

Valt de tweede coronagolf je ook zwaarder dan de eerste? Je bent de enige niet. Dit voorjaar was het ook niet bepaald leuk, maar waren de maatregelen nog nieuw en was de saamhorigheid groot. Nu heerst er helaas een zekere pandemiemoeheid die het lastiger maakt de moed erin te houden.

Article continues after the ad

De remedie? Even weg, even uitwaaien. Pushberichten en telefoon op stil, bijvoorbeeld naar Ameland. Alleen al de boottocht geeft het gevoel alles achter je te laten. Het eiland is al sinds de achtste eeuw bewoond en telt vier dorpjes, allemaal met een beschermd dorpsgezicht.

Verder heeft Ameland 27 kilometer strand, bossen, moeras, heide, heel veel plantensoorten en massa's meeuwen en sternen. Die kun je vooral spotten op het ‘groene strand’, aan de noordkant van Ameland.

We tippen als wandeling die van de Hollumerduinen en Lange duinen. Hij voert door een uitgestrekt eeuwenoud duinlandschap met stuifduinen en rietmoerassen. De route is 9 km lang en gemarkeerd met gele paaltjes. De start is in Hollum, bij P-plaats bij de vuurtoren. Honden mogen aangelijnd mee in de duinen en los op het strand.

Doen:  pauzeren op Engelsmanduin, een van de hoogste duinen op Ameland. "Je hebt hier uitzicht over de duinvalleien en de zee," zegt Marjan Veenendaal, boswachter Ameland. "Vooral in de winter voel je die weidsheid. Dan ervaar je echte stilte."

Foto's (c) iStock, Pixabay VVV Ameland

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in