Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom de bewoners van deze Parijse straat boos zijn

Al tienduizenden mensen hebben een bezoek gebracht aan de kleurrijke straat  Rue Crémieux in Parijs. Waarom? Omdat de straat vol pastelkleurige huizen en planten een mooi decor vormt voor een foto voor op Instagram. En dit leidt tot grote ergernis van de bewoners van de straat, want die zijn de f...

Waarom de bewoners van deze Parijse straat boos zijn

Al tienduizenden mensen hebben een bezoek gebracht aan de kleurrijke straat  Rue Crémieux in Parijs. Waarom? Omdat de straat vol pastelkleurige huizen en planten een mooi decor vormt voor een foto voor op Instagram. En dit leidt tot grote ergernis van de bewoners van de straat, want die zijn de fotograferende toeristen beu.

Dat meldt Franse Info, een 24-uurs nieuwszender van de Franse publieke omroep, op zijn website.

Poseren voor een roze gevel

Influencers en bloggers brengen vaak eerst een bezoek aan de Eiffeltoren om ermee op de foto te gaan om vervolgens naar Rue Crémieux af te reizen en daar te poseren voor een roze, gele of turquoise gekleurde gevel. 

Het kleine straatje is inmiddels vier jaar lang een gewilde plek voor amateurfotografen en professionals. Instagram wemelt inmiddels dan ook van de foto's met daarop mensen die geposeerd hebben in de kleurrijke straat. De teller is inmiddels de 31.000 foto’s met #ruecremieux gepasseerd.