Al tienduizenden mensen hebben een bezoek gebracht aan de kleurrijke straat  Rue Crémieux in Parijs. Waarom? Omdat de straat vol pastelkleurige huizen en planten een mooi decor vormt voor een foto voor op Instagram. En dit leidt tot grote ergernis van de bewoners van de straat, want die zijn de fotograferende toeristen beu.

Dat meldt Franse Info, een 24-uurs nieuwszender van de Franse publieke omroep, op zijn website.

Article continues after the ad

Poseren voor een roze gevel

Influencers en bloggers brengen vaak eerst een bezoek aan de Eiffeltoren om ermee op de foto te gaan om vervolgens naar Rue Crémieux af te reizen en daar te poseren voor een roze, gele of turquoise gekleurde gevel. 

Het kleine straatje is inmiddels vier jaar lang een gewilde plek voor amateurfotografen en professionals. Instagram wemelt inmiddels dan ook van de foto's met daarop mensen die geposeerd hebben in de kleurrijke straat. De teller is inmiddels de 31.000 foto’s met #ruecremieux gepasseerd. 

 


Soms wordt er geposeerd op de traptreden voor de voordeuren. Ook worden voor de ramen van de bewoners professionele fotoshoots gehouden en muziekclips opgenomen.

Bewoners zijn het zat

Met name in de ochtenden en avonden is het druk in de straat, dit vanwege het licht waarmee dan mooi te fotograferen valt. Ook in de weekenden komen veel toeristen langs voor een foto.

De huizenbewoners hebben inmiddels genoeg van al dat fotograferen en hebben een vereniging opgezet om hun ongenoegen te uiten.


 

Lees ook: Zó houd je je hart gezond

Waarschuwingslint

De bewoners willen de straat afsluiten, tenminste in het weekend en 's avonds na een bepaald tijdstip. "Op sommige privéwegen in Parijs heb je sluitingen," zo stelt de vereniging. De bewoners hopen met deze sluiting de rust terug te laten keren. Op het stadhuis wordt nu nagedacht over een oplossing voor de zomer. En dat is lastig, want het is niet eenvoudig om de toegang tot een openbare weg te beperken.

Draak steken met de 'modellen'

Een van de bewoners heeft inmiddels een Instagram-account aangemaakt om de draak te steken met alle ‘modellen’ en hun vaak onmogelijke poses, zo weet lindanieuws.nl. Bekijk hieronder het account.

Bronnen: francetvinfo.fr, lindanieuws.nl
Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in