Laten we positief beginnen: het was heerlijk weer in Portugal. Maar om nu te zeggen dat Kim de kip, friet en meer van zulks heeft laten staan... nou nee.

Het kan gewoon niet hoor, streng lijnen op vakantie. Tenzij je Doutzen Kroes bent en er miljoenen mee verdient.

Wassen en watergolven (op z'n Portugees)
Maar desondanks ben ik trots op mezelf, want ik heb mooi wel veel meer bewogen tijdens dat weekje Portugal. Hardlopen met 23 graden (voor alles moet een eerste keer zijn), spontaan rennen langs de branding (en volledig gekleed ín de golven vallen, met terrassend publiek en een schaterend gezin als getuigen - onvergetelijk...), ik heb baantjes getrokken dat het een lieve lust is, en hoeveel calorieën zou een mensch verbranden met zandkastelen bouwen? 

Bekijk ook: 'Dit weegmoment vergeten we even... En wat kost dat nou, afvallen met NewFysic?' 

Article continues after the ad

Help, wat gebeurt er?
Kortom, een prima week. Waarin ik zowaar taart en ijs links kon laten liggen, zonder er ook maar één seconde om te malen. Je schijnt na al die weken toch een ander eetpatroon te krijgen, en dat merkte ik daar zeker. Maar voordat je denkt dat ik een heilig dieetboontje ben geworden: de kippen, frieten, calamaris en wijntjes waren als vanouds niet aan te slepen - al at ik er wel vaker dan voorheen een salade bij. Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar ik vind salades vele malen lekkerder op vakantie. Verrassend.

Linda gaat ook 'dieet-vloggen'
Ook verrassend: dat Linda de Mol en haar geliefde bij mij in het vliegtuig naar Portugal zaten. Jawel, ze vliegen gewoon economy. Ze was jarenlang mijn bazin toen ik nog voor Lindanieuws.nl werkte, maar we hebben elkaar nooit live aanschouwd. Ik vond dat ze slank oogde (tv maakt 5 kilo zwaarder), maar zijzelf blijkbaar niet, want ook Linda gaat vloggen; groot nieuws was het gisteren.
Nou, ik vind het knap van haar. Voor het oog van een miljoenenpubliek diëten. En je kunt met haar meedoen, las ik. Dus twijfel je nog? Niet langer doen, go for it!

Maar bekijk wel eerst dit Portugal-vlogje. ;)