Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kim valt af, vlog 5: 'Ik ben wel toe aan een beloning' (en: alles over guilty pleasures...)

Nouveau's online editor Kim is een geboren optimist en begon vier weken geleden dan ook vol goede moed aan haar dieet-challenge. Het afvallen gaat best goed, maar toch mist ze iets... Te weten: hoe je de moed erin houdt. Want al wil ze het zelf, een paar kilo's kwijt en weer in haar oude kleren p...

Kim valt af, vlog 5: 'Ik ben wel toe aan een beloning' (en: alles over guilty pleasures...)

Nouveau's online editor Kim is een geboren optimist en begon vier weken geleden dan ook vol goede moed aan haar dieet-challenge. Het afvallen gaat best goed, maar toch mist ze iets...

Te weten: hoe je de moed erin houdt. Want al wil ze het zelf, een paar kilo's kwijt en weer in haar oude kleren passen, soms is al dat ge-dieet zo eentonig en moet je continu nee zeggen tegen allerlei verleidingen. Daar mag dan toch best iets tegenover staan? Een klein shopmomentje wellicht?

Kont tegen de krib

Toch raar, hoe dat werkt. Ik wil zelf afvallen, tien kilo maar liefst (of nee: ik vond 5 kilo prima, maar mijn NewFysic-coach Nicole zei vrolijk: "Nee joh, tien kilo red je best!"), en toch heb ik de neiging om na vier weken - want zo lang ben ik inmiddels al bezig - mijn Surinaamse kont tegen de krib te gooien. Hoezó? Daar heb ik alleen mezelf mee. Én die kont, die eindelijk weer in mijn lievelingsbroek past.

Bekijk ook: Kims afvalrace deel 4: 'Hoera, ik kan mijn lievelingsbroek weer aan!'

Nu. even. niet. (die calorieën tellen) 

En wat is vier weken nu helemaal? Toch ben ik deze week met die vraag naar Nicole gestapt (die volgens mij geen enkele vraag van mijn kant raar vindt - zo fijn) en zij snapte het helemaal. Ze noemt het de 'weight loss puberteit'; je bent lekker bezig, houdt je aan de dieetregels, maar soms wil je gewoon even helemaal geen calorieën tellen. Wat doe je dan? Gelukkig kon ze me een paar tips geven (en jou daarmee hopelijk ook).  

Hoe doen zíj dat?

Verder ben ik eens aan een paar mensen in mijn omgeving gaan vragen wat hun guilty pleasures zijn. Allen zijn ze heel goed op gewicht - er wordt gesport, gefietst, gewandeld en gewogen - maar ook zij leven, gelukkig maar, ook niet altijd 'volgens het boekje'. Maar daar heeft onze marketing manager Margreet iets slims op gevonden. Zou ik ook moeten doen! Wat dat is? Je ziet het in dit vijfde videodagboek.