Kim, online editor bij Nouveau, wil tien kilo afvallen en doet dat onder begeleiding van de afval-experts van NewFysic. Maar er beginnen toch wat barstjes te komen in haar 'ijzeren zelfdiscipline'. Snoepen wil ze! Wat te doen?

Want straks doemt wél weer Het Wekelijkse Weegmoment op... En een publiekelijke afgang is ook weer zoiets. 

Article continues after the ad

Guilty pleasure in een pondzak
Kon ik vier weken terug nog een gelukzalige tussenstop maken bij de benzinepomp voor een zak Engelse drop (al opengeritst voordat ik bij de auto was - favoriet: de wit-zwart-roze vierkantjes), de komende maanden behoort die guilty pleasure heel erg tot het verleden. De komende járen, als ik blijvend tien kilo wil afvallen. Want dat is nog steeds het doel: Kim -10. Liefst vóór de zomer.

Lees ook: Kims eerste weegmoment: 'Laat ik alsjeblieft zijn afgevallen'

Nog 7,4 kilo te gaan
En dat kan zomaar gaan lukken, want ik ben al 2,6 kilo kwijt. Afijn, nu heb ik dus - zie mijn alweer derde vlog - de suikervrije drop van SnoepGoed ontdekt. En getest - en nog eens, en nog eens. Lang verhaal kort: ik heb er weer een nieuwe verslaving bij hoor. Maar hiervan mag ik redelijk schuldvrij genieten. Denk ik.  

'Sorry schat'
En toch is het raar, het omgooien van je hele eetpatroon: ik eet ineens ládingen groenten (ik wist het wel hoor, twee stuks fruit en 200 gram groente, ik at het alleen nooit), heb de hüttenkäse ontdekt en de heerlijke doe-het-zelf Thai beef salad. Maar ik zeg ook - en dat is nieuw en irritant - tegen mijn vriend, die stralend van de markt komt met een romige vissoep: "Eh, sorry schat, dat past niet in mijn dieet hoor." Stilte.

Even wennen
Vréselijk saai vind ik dat van mezelf. Want met dat heel gezonde voedingspatroon - ook de reden dat ik deze winter nog geen seconde grieperig ben geweest, dat dan wel weer - skip je ook een hoop gezelligheid. Dat is even wennen.

Drie friet en een No Regret-pil por favor!
Maar er gloort hoop aan de dieethorizon: mocht ik nog een keer lekker los willen gaan (en die keer gaat komen, wat ik je brom), dan is daar dus een geweldige escape, zo blijkt: de No Regret-pil. Mijn coach - die ze ook standaard in de tas heeft zitten - legt je er alles over uit. Kijk, zo ga ik toch weer wat relaxter een nieuwe week in. En jij ook, als je mee NewFysict! Ja, in mijn vocabulaire is dat inmiddels een werkwoord...

Bekijk hier mijn nieuwste videodagboek: 

Fotografie & beeldbewerking: Hugo van Hout