Dit jaar komt Neil Diamond naar Nederland. De Amerikaanse zanger – die is geboren en getogen in New York – heeft een grote tournee voor de boeg, maar als hij thuis is, brengt hij het liefst zijn tijd hier door in Californië.

En dat doet de Beautiful Noise-zanger in dit prachtige huis.

Bekijk ook: Deze sterren kunnen niet alleen acteren, ze hebben ook een superbrein! 

Met infinity pool
Neil (76) heeft het fabelachtige 'optrekje' aan de kust van Malibu vorig jaar gekocht voor 6,9 miljoen euro van een Taiwanees zakenstel. Neil was op slag verliefd en geef hem eens ongelijk: je bent zo op het strand, of je geniet van het uitzicht op een van de vele terrassen (mét infinity pool), het huis heeft een woonoppervlak van 436 vierkante meter, telt vijf slaapkamers en evenveel badkamers en bevindt zich in een 'gated community', oftewel: een omheinde wijk.

Zij vroeg hem ten dans
En de bar is zo groot, dat je erop moet klimmen om 'm schoon te maken. Maar dat hoeft Neil (goed voor de verkoop van zo'n 125 miljoen albums) vast niet zelf te doen. Zijn cd's werden overigens ook gekocht door prinses Diana, zij was een van zijn beroemdste fans en op bovenstaande foto - gemaakt in 1985 in het Witte Huis - had zij de zanger ten dans gevraagd. Neil: "'Mag een dame ook een heer ten dans vragen?', vroeg ze me. 'Absoluut!', zei ik."

De mooiste van de wereld
Hij vervolgt: "Ik weet nog dat we even hebben gedanst op September Morn, maar waar we later op dansten, kan ik me niet meer herinneren. Ik weet alleen nog dat ik dacht: ik dans met de mooiste prinses van de hele wereld."

Will en zijn vrouw Jada Pinkett-Smith lieten in de bergen bij Los Angeles een huis bouwen waar je naar kan blijven kijken. 7 Jaar deden ze erover om het huis, zoveel mogelijk met de hand, te laten bouwen. Architectural Digest mocht bij ze op bezoek en wij kijken graag even mee.

Will Smith werd bekend door The Fresh Prince of Bell-Air. Toen Jada Pinkett audite deed voor de rol van Will’s vriendinnetje in de serie, sloeg de vonk in het echte leven ook over. 

Overigens kreeg Jada de rol in de serie niet door het lengteverschil tussen de twee sterren. Will Smith is 1.88 terwijl Jada Pinkett-Smith met haar 1.52 een behoorlijke kop kleiner is.

Samen met hun twee kinderen Willow en Jaden en Will’s eerste zoon uit een andere relatie, Trey, wonen ze in Calabasas. In 2011 mocht fotograaf Roger Davies een kijkje nemen in de bijzondere thuishaven van het powerkoppel.

Stephen Samuelson ontwierp het huis in pagode-stijl. Will en Jada wilde dat zo veel mogelijk met de hand gebouwd werd, zodat de liefde en het werk voor het huis echt voelbaar werd.

Voor zo’n enorm huis, is het verrassend intiem gebleven. Al het handwerk werkt daar natuurlijk aan mee. En verder geven de Afrikaanse, Moorse en Indiase accessoires, kleuren en invloeden veel sfeer aan het huis.

Jada: "We wilden echt een familie-huis maken, we zijn heel aards en spiritueel, voor ons was het bouwen van het huis een spirituele reis."

Jada is dol op bijzondere deuren: Een deur is voor mij altijd een poort naar iets nieuws. In hun huis vind je daarom ook een aantal karakteristieke deuren.

Het huis mocht geen ‘losse eindjes’ hebben. Alles moet vloeien. Vandaar dat bijna alles in het huis op maat gemaakt is, het past precies. Dat zie je hier bij deze bank die precies tussen twee pilaren valt.

Het blijft een ‘work in progress’ volgens Jada. ‘Het huis groeit met ons mee.’

Beeld: Roger Davies. Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Michael Kors, de succesvolle ontwerper en lieveling van de jet-set, woont samen met zijn man Lance Le Pere in een fan-tas-tische penthouse in Greenwich Village, New York. Architectural Digest mocht in het bastion van smaak binnenkijken en wij kijken graag even met ze mee!

Waarom Kors heel de rondleiding zijn zonnebril op houdt, is ons niet helemaal duidelijk, maar de rondleiding wordt er niet minder spectaculair van... En dat úítzicht!

Bron: Architectural Digest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in