Ellen ten Damme krijgt de schrik van haar leven als er eind vorig jaar voor de tweede keer borstkanker bij haar wordt geconstateerd. In 2005 kreeg de toen 38-jarige Ten Damme dezelfde diagnose. "Misschien ben ik er over een half jaar niet meer'', schoot er twaalf jaar geleden door haar hoofd.

Daarom gaf de artieste cameraman/regisseur Rob Hodselmans, met wie ze al vaker werkte, destijds toestemming haar leven vast te leggen. "Dan is er toch een keer een goed portret van me gemaakt'', dacht ze. 

'Nooit meer over deze ziekte praten'
Eigenlijk moest Ellen ten Damme - As I Was Wondering Where This Mixed-Up Little Life Of Mine Was Leading To een privé-document worden voor het geval ze zou overlijden, maar ze overleefde de borstkanker. De zangeres/actrice besloot Rob Hodselmans toch zijn gang te laten gaan, zodat ze een keer haar eigen verhaal kon vertellen. "In de hoop dat ik daarna nooit meer over de ziekte hoefde te praten'', aldus Ten Damme.

Lees ook: 18-jarige jongen vindt beha uit die beginnende borstkanker opspoort

Behandeling verloopt soepeltjes
Helaas moet ze dat nu toch. De actrice - of zeg maar gerust: creatieve duizendpoot - kreeg vorig najaar voor de tweede keer de diagnose borstkanker te horen. Een enorme klap: "Ik dacht: zeg maar dag tegen de wereld, ik ga vast dood. Dat denk je in eerste instantie." Toch verloopt de behandeling soepeltjes, zo vertelt ze zelf. En tijdens optredens "heeft niemand iets gemerkt van de bestraling." Een sterke vrouw, die - zo merkt ze - anders naar het leven is gaan kijken.

Bron beeld: ANP Foto

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team