Vannacht vond de uitreiking van de Golden Globes plaats in het Beverly Hilton Hotel in Californië. De uitreiking van de prestigieuze film- en televisieprijs kon rekenen op een zaal vol gerenommeerde acteurs en actrices. En hoewel we onze ogen graag te goed doen aan de prachtige designerjurken die gedragen werden door onder anderen Nicole Kidman en Emma Stone, gaat het vandaag slechts over één ding: de emotionele speech van Meryl Streep.

De actrice mocht een oeuvreprijs in ontvangst nemen en greep de kans om het gedrag van toekomstig president Donald Trump aan te pakken. Meryl sprak zacht, doordat ze last had van haar stem, maar haar woorden kwamen bij iedereen luid en duidelijk over.

"Zo verliezen we allemaal"
Allereerst benoemde ze de grote verscheidenheid in afkomst van de Hollywoodsterren in de zaal. “Wat blijft er over als we hen allemaal het land uit zouden zetten?” Vervolgens haalde ze uit naar Donald Trumps gedrag tijdens de verkiezingen. Vooral de manier waarop hij de handicap van journalist Serge Kovaleski nadeed, was haar in het verkeerde keelgat geschoten. Een emotionele Meryl: “Als de belangrijkste man van ons land, iemand op zo’n manier vernedert, is dat een vrijbrief voor iedereen om de ander zo te behandelen. Dan verliezen we allemaal.” Meryl riep journalisten en acteurs op om alert te blijven en vrijheid, waarheid en waardigheid hoog in het vaandel te houden.

LEES OOK: Madonna onthult de zwaarste strijd in haar carrière