Strepen zijn een terugkerend fenomeen in de mode. Maar moeten we rekening houden met het feit dat we door horizontale strepen dikker lijken en door verticale strepen langer?

Nee hoor, dat is gewoon klinkklare onzin, stelt modevlogger Françoise. Maar hoe weet je nou welk 'fashion feit' echt waar is en welke niet?

Bekijk ook: Modevlogger Anita laat zien: zo draag je de trends van 2017 als je 40+ bent

Feit of fabel?
Françoise weet raad en vertelt je over 3 bekende 'kledingfeiten' én of ze echt een feit zijn of toch een fabeltje. Wist je bijvoorbeeld dat vooral de dikte van de streep doorslaggevend is? Françoise legt kort maar krachtig uit wat daarvan de reden is. En gaat in één moeite door over de fabel (of klopt het wel?) dat wijde kleding je optisch dunner maakt. Bekijk waarin je wél moet investeren (toptip!).

Over twee minuten ben je weer helemaal bij, wij zeggen: Lekker op je strepen staan!

 

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel