Het is een mode-musthave in je strandgarderobe: de pareo. Want zo'n mooie omslagdoek staat niet alleen elegant als je tijdens een stranddag een hapje gaat eten op een nabijgelegen terras, je verbloemt zo ook simpel de delen van je beach body waar je misschien iets minder tevreden over bent.

Bij ons ontbreekt een pareo, die soms ook bij online winkels (je kunt het maar weten) als 'sarong' wordt aangeven, in elk geval nimmer in de koffer. Hij fungeert namelijk ook nog eens als sjaal op de wat frissere dagen of avonden.

Bekijk ook: Modevlogger Anita showt vanaf Sicilië: deze kleding is onmisbaar in elke koffer

Goed geknoopt
Maar hoe knoop je zo'n pareo - als je 'm gebruikt als jurk - nu elegant om de hals? Mode-expert Françoise (en Mindel, cameravrouw in de dop) laat het zien vanuit zonnig Spanje én toont nog een paar pareo-trucjes.

Zoeken naar een designer-pareo hoeft niet: wij hebben er al een paar gevonden op Net-a-porter, van Eres tot Dolce & Gabbana.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan