PAREL VAN NOUVEAU

We zijn inmiddels toe aan de vijfde editie van de Parel van Nouveau. Ook dit jaar vragen wij u uw stem uit te brengen op een van de getalenteerde, stijlvolle vrouwen die wij in de afgelopen periode interviewden.  Zij krijgt de Parel én een exclusief interview in onze Juwelen & Horloge-special.

More content below the advertising

PAREL 2015

Vorig jaar koos u Igone de Jongh als winnares van de Parel van Nouveau. De prima ballerina van Het Nationale Ballet was 
bijzonder ingenomen met haar sieraad. 
Dit jaar wordt het ongetwijfeld weer moeilijk kiezen, want alle vrouwen die wij 
interviewden verdienen onze Parel… De 
bruisende Susan Visser bijvoorbeeld, bij iedereen bekend als Anouk uit de serie Gooische Vrouwen, maar ook actief en geliefd in menige theaterproductie, zoals ook Trudy de Jong die schitterde in de reeks Divorce en theaterharten veroverde met onder meer haar solo over Coco Chanel. Liz Snoijink speelde talloze mooie toneelrollen en gaf ook geregeld acte de présence op televisie, zoals in 
Dr. Deen naast Monique van de Ven. Tv-kok Angélique Schmeinck kookt op hoog niveau - ook letterlijk, zij trakteert haar gasten in haar CuliAir-luchtballon 
op hemelse gerechten. Onze columniste Elle van Rijn maakte enkele jaren geleden succesvol de overstap van het toneel naar het schrijverschap en heeft inmiddels zes romans en vele columns op haar naam staan. Haar meest recente werk is Mijn naam is Nadra. Operadiva Miranda van Kralingen is geliefd in binnen- en buitenland en wordt geroemd om haar dramatische en komische kwaliteiten, evenals zangeres Micheline van Hautem, die de gedroomde vrouwelijke vertolker van het Brel-repertoire wordt genoemd. Lavinia Meijer ten slotte veroverde met haar prachtige spel niet alleen de Nederlandse concertpodia, ook zette zij de harp als volwaardig solo-instrument op de kaart.

[sm-product-feed id="3090"]

HISTORIE

Het idee voor de Parel van Nouveau ontstond alweer zes jaar geleden. Simpelweg omdat wij vonden dat stijlvolle vrouwen met charme, flair, maar ook diepgang en bevlogenheid best in het zonnetje gezet mogen worden. Onze eerste winnares werd in 2011 Angela Groothuizen. Door de jaren heen wonnen Neelie Kroes, Gerdie Verbeet en Igone de Jongh de onderscheiding.

ZO DOET U MEE

Als u uw keus hebt gemaakt, stuur dan uw voorkeur naar 
Nouveau per e-mail: 
redactie@nouveau.nl o.v.v. ‘Parel 2015’. Onder de in-
zenders verloot de redactie 
een aantal mooie prijzen!

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in