PAREL VAN NOUVEAU

We zijn inmiddels toe aan de vijfde editie van de Parel van Nouveau. Ook dit jaar vragen wij u uw stem uit te brengen op een van de getalenteerde, stijlvolle vrouwen die wij in de afgelopen periode interviewden.  Zij krijgt de Parel én een exclusief interview in onze Juwelen & Horloge-special.

PAREL 2015

Vorig jaar koos u Igone de Jongh als winnares van de Parel van Nouveau. De prima ballerina van Het Nationale Ballet was 
bijzonder ingenomen met haar sieraad. 
Dit jaar wordt het ongetwijfeld weer moeilijk kiezen, want alle vrouwen die wij 
interviewden verdienen onze Parel… De 
bruisende Susan Visser bijvoorbeeld, bij iedereen bekend als Anouk uit de serie Gooische Vrouwen, maar ook actief en geliefd in menige theaterproductie, zoals ook Trudy de Jong die schitterde in de reeks Divorce en theaterharten veroverde met onder meer haar solo over Coco Chanel. Liz Snoijink speelde talloze mooie toneelrollen en gaf ook geregeld acte de présence op televisie, zoals in 
Dr. Deen naast Monique van de Ven. Tv-kok Angélique Schmeinck kookt op hoog niveau - ook letterlijk, zij trakteert haar gasten in haar CuliAir-luchtballon 
op hemelse gerechten. Onze columniste Elle van Rijn maakte enkele jaren geleden succesvol de overstap van het toneel naar het schrijverschap en heeft inmiddels zes romans en vele columns op haar naam staan. Haar meest recente werk is Mijn naam is Nadra. Operadiva Miranda van Kralingen is geliefd in binnen- en buitenland en wordt geroemd om haar dramatische en komische kwaliteiten, evenals zangeres Micheline van Hautem, die de gedroomde vrouwelijke vertolker van het Brel-repertoire wordt genoemd. Lavinia Meijer ten slotte veroverde met haar prachtige spel niet alleen de Nederlandse concertpodia, ook zette zij de harp als volwaardig solo-instrument op de kaart.

[sm-product-feed id="3090"]

HISTORIE

Het idee voor de Parel van Nouveau ontstond alweer zes jaar geleden. Simpelweg omdat wij vonden dat stijlvolle vrouwen met charme, flair, maar ook diepgang en bevlogenheid best in het zonnetje gezet mogen worden. Onze eerste winnares werd in 2011 Angela Groothuizen. Door de jaren heen wonnen Neelie Kroes, Gerdie Verbeet en Igone de Jongh de onderscheiding.

ZO DOET U MEE

Als u uw keus hebt gemaakt, stuur dan uw voorkeur naar 
Nouveau per e-mail: 
redactie@nouveau.nl o.v.v. ‘Parel 2015’. Onder de in-
zenders verloot de redactie 
een aantal mooie prijzen!

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief