PAREL VAN NOUVEAU

We zijn inmiddels toe aan de vijfde editie van de Parel van Nouveau. Ook dit jaar vragen wij u uw stem uit te brengen op een van de getalenteerde, stijlvolle vrouwen die wij in de afgelopen periode interviewden.  Zij krijgt de Parel én een exclusief interview in onze Juwelen & Horloge-special.

PAREL 2015

Vorig jaar koos u Igone de Jongh als winnares van de Parel van Nouveau. De prima ballerina van Het Nationale Ballet was 
bijzonder ingenomen met haar sieraad. 
Dit jaar wordt het ongetwijfeld weer moeilijk kiezen, want alle vrouwen die wij 
interviewden verdienen onze Parel… De 
bruisende Susan Visser bijvoorbeeld, bij iedereen bekend als Anouk uit de serie Gooische Vrouwen, maar ook actief en geliefd in menige theaterproductie, zoals ook Trudy de Jong die schitterde in de reeks Divorce en theaterharten veroverde met onder meer haar solo over Coco Chanel. Liz Snoijink speelde talloze mooie toneelrollen en gaf ook geregeld acte de présence op televisie, zoals in 
Dr. Deen naast Monique van de Ven. Tv-kok Angélique Schmeinck kookt op hoog niveau - ook letterlijk, zij trakteert haar gasten in haar CuliAir-luchtballon 
op hemelse gerechten. Onze columniste Elle van Rijn maakte enkele jaren geleden succesvol de overstap van het toneel naar het schrijverschap en heeft inmiddels zes romans en vele columns op haar naam staan. Haar meest recente werk is Mijn naam is Nadra. Operadiva Miranda van Kralingen is geliefd in binnen- en buitenland en wordt geroemd om haar dramatische en komische kwaliteiten, evenals zangeres Micheline van Hautem, die de gedroomde vrouwelijke vertolker van het Brel-repertoire wordt genoemd. Lavinia Meijer ten slotte veroverde met haar prachtige spel niet alleen de Nederlandse concertpodia, ook zette zij de harp als volwaardig solo-instrument op de kaart.

[sm-product-feed id="3090"]

HISTORIE

Het idee voor de Parel van Nouveau ontstond alweer zes jaar geleden. Simpelweg omdat wij vonden dat stijlvolle vrouwen met charme, flair, maar ook diepgang en bevlogenheid best in het zonnetje gezet mogen worden. Onze eerste winnares werd in 2011 Angela Groothuizen. Door de jaren heen wonnen Neelie Kroes, Gerdie Verbeet en Igone de Jongh de onderscheiding.

ZO DOET U MEE

Als u uw keus hebt gemaakt, stuur dan uw voorkeur naar 
Nouveau per e-mail: 
redactie@nouveau.nl o.v.v. ‘Parel 2015’. Onder de in-
zenders verloot de redactie 
een aantal mooie prijzen!

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in