Argentijnse bronnen melden donderdagochtend dat het jongere zusje van Koningin Máxima woensdagavond 6 juni is overleden. Inmiddels heeft de RVD het nieuws bevestigd.

Inés Zorreguieta, de jongste zus van Koningin Máxima, is woensdagavond op 33-jarige leeftijd in Buenos Aires overleden. De Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat het vermoedelijk gaat om zelfdoding.

Inés Zorreguieta werd geboren in 1984 toen Máxima dertien jaar oud was. De jongere zus van de koningin is de peetmoeder van prinses Ariane. 

Máxima en Inés Zorreguieta komen uit een groot gezin. De koningin is het oudste kind van Jorge Zorreguieta en Maria del Carmen Cerruti. Ze heeft nog twee broers en drie halfzussen uit een eerder huwelijk van haar vader.

De zus van de koningin leed volgens de krant La Nacion aan depressieve problemen en is dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

De RVD meldt dat de agenda van de koningin zal worden aangepast in verband met het overlijden van haar zus.

Martin Zorregieta, de broer van Máxima, plaatste begin 2017 dit mooie filmpje van zijn talentvolle zusje op Instagram:

Bron: NU.nl Beeld: ANP

 

Vanaf aankomende dinsdag ligt het bijzondere boek 'In gesprek met de Oranjes' in de winkel. Openhartige interviews van de laatste vijftig (!) jaar met de leden van het Koninklijk Huis zijn gebundeld. een bijzonder naslagwerk!

In de televisie-interviews laat het koninklijk huis zich vaak intiemer benaderen dan ze zelf lijken te beseffen. Je krijgt als kijker de indruk dat de geïnterviewden soms niet helemaal beseffen hoezeer ze ‘uit de school klappen’.

Denk aan momenten als Willem-Alexander is gesprek met Paul Witteman, waarin hij zegt dat hij liever op zijn grootmoeder dan op zijn moeder zou willen lijken. Of prinses Juliana, die aan haar man Bernhard vraagt hoe hij op het idiote idee is gekomen om met haar te trouwen.

Wat voor henzelf niet ‘nieuwswaardig’ lijkt, omdat ze er zo vertrouwd mee zijn, biedt de toeschouwer een blik in hun intieme leven en gedachtewereld.

In het 520 pagina's dikke boek lees je gesprekken met de Oranjes, inclusief prachtig archiefbeeld en sprekende foto’s. Een absolute must-have voor elke Royalty-liefhebber!

Vanaf 20 november in de winkel. ISBN: 9789059568716.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wij zijn dol op het programma Lang leve de Muziekshow, waarbij Koningin Máxima kinderen op Villa Eikenhorst uitnodigt om over hun instrument te vertellen. Vandaag is de harp aan de beurt.

Koningin Máxima toont zich van haar meest ontspannen kant tijdens de bezoeken. En en passant krijgen we ook nog een stukje van Villa Eikenhorst te zien. Leuk!

Wij krijgen echt geen genoeg van deze leuke, humoristische koningin!

Beeld: AVROTROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in